Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά που έγινε στις 24/2/016 μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και  ελήφθησαν αποφάσεις ήταν και τα παρακάτω θέματα:

1) Συζητήθηκε ο Προγραμματισμός Προσλήψεων μόνιμου Προσωπικού, σύμφωνα με σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Η Δημοτική Αρχή και η αξιωματική αντιπολίτευση ευθυγραμμισμένη στην κυβερνητική και Ευρωπαϊκή Πολιτική, αφού πειθάρχησαν πλήρως στην Εγκύκλιο και αποφάσισαν την πρόσληψη 10 μονίμων, για να προωθηθεί αυτή η Αντιλαϊκή Πολιτική. Εδώ η Λαϊκή Συσπείρωση επισήμανε ότι το θέμα αυτό αποτελεί σημείο διεκδίκησης, κ έκανε πρόταση να προσληφθούν εργαζόμενοι με ειδικότητες και δράση που να εξυπηρετούν την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών, τις οποίες θα εκτιμήσουμε εμείς ως Δ.Σ  και όχι το Υπουργείο. Αυτές έχουν να κάνουν με καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό, άρδευση, ύδρευση, υπηρεσίες έργων κ.α που επιπλέον  θα αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση, όπως γίνεται σήμερα.

2) Συζητήθηκε η Ανάθεση Μελέτης Σύνταξη Τοπικού Σχεδιασμού για την Διαχείριση Αποβλήτων του Δήμου μας στην Περιφέρεια Κρήτης με δαπάνες της Περιφέρειας. Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε στην απόφαση αυτή να μπουν δεσμεύτηκα μέτρα στη Περιφέρεια και συγκεκριμένα η μελέτη αυτή να αποκλείει την Διαχείριση με σύμπραξη από Ιδιώτες και να μην προβλέπει καύση των Υπολειμμάτων, αλλά διαδικασία που σήμερα γίνεται επιτυχώς στη ΔΕΔΙΣΑ, την οποία ο εγκεκριμένος κεντρικός Σχεδιασμός που υλοποιεί η Περιφέρεια και σε αυτό θα ενταχθεί και ο Τοπικός Σχεδιασμός που αφενός την απαξιώνει και το μέλλον της είναι αβέβαιο, αφετέρου αφήνει ανοιχτό το θέμα του Τρόπου Υλοποίησης του έργου (διαχείριση - Τελική διάθεση). Καμία εμπιστοσύνη δεν δείχνουμε διότι δεν είναι τυχαία από ότι φαίνεται οι επαφές της Κας Δούρου (Περιφερειάρχη Αττικής) με τον Κο Αρναουτακη για το συγκεκριμένο θέμα, ταυτόχρονα με τον δεύτερο να απορρίπτει πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τις άλλες δύο παρατάξεις να τοποθετούνται ότι οδεύουμε ολοταχώς α)σε συνεργασία με ιδιώτες, και β)στον ουσιαστικό παροπλισμό της ΔΕΔΙΣΑ και στην καύση των υπολειμμάτων όπου είπαν ότι "ήδη υπάρχει εργοστάσιο καύσης και οι διοξίνες έχει συμφωνηθεί να πηγαίνουν στην Κύπρο". Οι Δημότες μας αλλά και οι εργαζόμενοι της ΔΕΔΙΣΑ πρέπει να αντιδράσουν άμεσα, διότι ακούγονται ακόμα και οι λανθασμένες φωνές-δικαιολογίες ότι" δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, εδώ που φτάσαμε".

3)Στην ενημέρωση του Δημάρχου, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έκανε δύο προτάσεις, που έγιναν ομόφωνα αποδεκτές και αφορούσαν:

•    να συνδράμει ο Δήμος και υλικά στο πολυήμερο αγώνα των αγροτών με χρηματοδότηση των Αγροτικών Συλλόγων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου μας, για την αντιμετώπιση μέρους των εξόδων τους.
•    με αφορμή την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση για την υγεία, όπου μεταφέρει την ευθύνη για το τομέα της Υγείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς πόρους, που όχι μόνο υποβαθμίζει τις ήδη κουτσουρεμένες παροχές για την υγεία, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των συνδημοτών μας. Ζητήσαμε να γίνει ειδικό δημοτικό συμβούλιο με το θέμα αυτό, με ειδικό κάλεσμα και στους αρμόδιους φορείς και συλλόγους ώστε να συζητηθεί το θέμα αυτό, όχι αργότερα από της 15/3/2016.