Επίσκεψη στον συνεταιρισμό αγροτών “Ανατολή” στην Ιεράπετρα πραγματοποίησε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Στην Κρήτη βρίσκεται από νωρίς την Κυριακή η κα Γεννηματά, η οποία έφτασε στις 12:30 στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης». Η κα Γεννηματά επισκέφθηκε την Κριτσά Λασιθίου, στη συνέχεια τον ‘Αγιο Νικόλαο καθώς και τον Συνεταιρισμό Παραγωγών «Ανατολή» – Ιεράπετρα 

Εκεί η κα Γεννηματά τόνισε ότι είναι αναγκαίο οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών να στηριχθούν με φορολογικά κίνητρα:

“Είμαι σήμερα εδώ, γιατί νιώθω την αγωνία των αγροτών. Έχουμε την κοινή αγωνία για τον τόπο μας και ο τόπος μας μπορεί να ανακάμψει, αν στηριχθεί στον πρωτογενή τομέα, αν στηριχθεί στους αγρότες. Συνάντησα έναν συνεταιρισμό «πρότυπο» και είχα την ευκαιρία να κουβεντιάσω με εκπροσώπους πολλών άλλων συνεταιρισμών. Ο στόχος, ο κοινός στόχος μας, είναι να παράγουμε προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία μόνο, ποιοτικά προϊόντα. Αυτό είναι το μέλλον. Οι συνεταιρισμοί με αυτό τον τρόπο στηρίζουν τα μέλη τους, στηρίζουν τους συνεργάτες τους, στηρίζουν την τοπική κοινωνία.

Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών θα πρέπει να στηριχθούν με φορολογικά κίνητρα. Θέλουμε φορολογικά κίνητρα και περισσότερους συνεταιρισμούς, γιατί έτσι απαντάμε στα σοβαρά προβλήματα που έχουν σήμερα οι αγρότες, που έχουν να κάνουν με το αυξημένο κόστος παραγωγής, τον μικρό κλήρο και τις δυσκολίες διαπραγμάτευσης που έχουν οι αγρότες. Έχουμε λοιπόν σχέδιο, έχουμε όραμα, είναι κοινό με αυτό των αγροτών, αρκεί να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση, μια χώρα αξιόπιστη, να μπορούμε να σχεδιάσουμε και υλοποιήσουμε από κοινού ένα σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, ενταγμένο σε ένα συνολικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Δυστυχώς, η σημερινή Κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από οτιδήποτε παραγωγικό, έχει απέναντι και τους αγρότες και την παραγωγή και την παραγωγική Ελλάδα. Δυστυχώς. Δεν έχουμε άλλον καιρό για χάσιμο, αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί.”

Αργότερα παρευρέθηκε στα εγκαίνια των γραφείων του ΠΑΣΟΚ της Ιεράπετρας και αμέσως μετά μετέβη στη Σητεία. Τ

η Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 13:30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο και στις 19:00 θα μιλήσει στον Θεατρικό Σταθμό της πόλης στο πλαίσιο της συγκρότησης του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Φωτογραφίες από Ανδρέας Τσιλογιάννης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook