Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σήμερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης με αποκλεισμούς των καταστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδας και των Τελωνείων όπως είχαν αποφασίσει στο παγκρήτιο συντονιστικό την Τετάρτη 24/2/16, στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.

Σήμερα το πρωί αγροτοκτηνοτρόφοι στα Χανιά προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του καταστήματος της ΤτΕ.

Όπως είχαν επισημάνει σε ανακοίνωσή τους:

“Μετά και τον αναμενόμενα προσχηματικό διάλογο και της παραπλανιτικές αναεξαγγελίες της κυβέρνησης,χωρίς να ληφθούν υπόψιν κατ’ελάχιστον οι προτάσεις των Αγροτών, ουδεμία άλλη επιλογή έχουμε,παρά την αέναη σύγκρουση με όποια κυβέρνηση αποδομή τα ελάχιστα κεκτημένα των φτωχών Αγροτών,Εργατών και άλλων επαγγελματικών ομάδων της χώρας μας. Δεν θα συναινέσουμε ΠΟΤΕ,ο αληθινός πλούτος του πρωτογενή τομέα και ο ιδρώτας μας να εκχωρηθεί στους διεθνής τοκογλύφους.

Αυτοί που χρέωσαν την χώρα(τράπεζες,μεγαλοεργολάβοι,μιζαδόροι κ.τ.λ.),αυτοί να πληρώσουν. Εμείς τα χρέη μας τα πληρώνουμε όπου και αν είναι αυτά.

Ενημερώνουμε δε την κυβέρνηση ότι στο ασφαλιστικό  και το φορολογικό των αγροτών,το θέμα για μας δεν είναι πόσα χρειάζονται,αλλά πόσα μας μένουν να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.”

Στο Ηράκλειο αγροτοκτηνοτρόφοι προχώρησαν από νωρίς το πρωί στον αποκλεισμό του τελωνείου. Η κινητοποίηση αναμένεται να λήξει αργά το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook