Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει το έργο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στο νησί και τις ενισχύσει με υλικοτεχνική υποδομή μέσω του Περιφερειακού της Προγράμματος ενώ διαθέτει το προσωπικό και τα μέσα της Πολιτικής της Προστασίας για την αντιπυρική προστασία του νησιού. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά την συνάντηση που είχε στη Περιφέρεια με τον νέο διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Κρήτη Γιάννη Μαραγκάκη. 

«Η Περιφέρεια μας μέσω του Περιφερειακού της Προγράμματος εντάσσει υλικοτεχνική υποδομή και ενισχύει όχι μόνο το Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Αυτό θα συνεχιστεί και την παρούσα Προγραμματική Περίοδο. Με τον νέο Περιφερειακό Διοικητή έχουμε άριστη συνεργασία, καθώς τον γνωρίζω όσο διάστημα ήταν διοικητής Πυροσβεστικής στα Χανιά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο νέος Διοικητής Γιάννης Μαραγκάκης ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την στήριξη του Σώματος ανέφερε: «Η επιχειρησιακή ικανότητα της Πυροσβεστικής στη Κρήτη είναι αυξημένη και ενισχυμένη με υλικοτεχνική υποδομή που αγοράστηκε μέσω ΕΣΠΑ, και για αυτό ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. Προτεραιότητα μας είναι η αντιπυρική περίοδος το φετινό Καλοκαίρι που απαιτεί επαγρύπνηση λόγω και της φετινής ανομβρίας».

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου, και ο Πυραγός Παναγιώτης Αρχάβλης ήταν παρόντες στη σημερινή συνάντηση του Περιφερειάρχη και του Διοικητή Πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης.