Με την συμμετοχή και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ) και λοιπών Συνδέσμων της χώρας έλαβε χώρα στην Πάτρα στις 28/2/2016 η σύσταση πανελλήνιου φορέα, με στόχο να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις της εποχής και να προωθήσουν λύσεις αναζωογόνησης των Βιομηχανικών Περιοχών. 

Οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων από τις ΒΙΠΕ Πατρών, Ηρακλείου, Βιομηχανικού Πάρκου Σίνδου Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Τρίπολης, Πρέβεζας και Καλαμάτας, συμφώνησαν στην τελική μορφή του καταστατικού και συνυπέγραψαν την ιδρυτική πράξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ, ενώ επιστολές αποδοχής και συμμετοχής στον φορέα, απέστειλαν και οι Σύνδεσμοι των ΒΙΠΕ Βόλου Α και Λάρισας και τις προσεχείς μέρες η ιδρυτική πράξη θα υπογραφεί και από τους λοιπούς Συνδέσμους.

Ο νέος κοινός φορέας θα φέρει την επωνυμία Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ) και ξεκινά την λειτουργία του με πρώτη έδρα στην Πάτρα και με προσωρινή διοίκηση  που αποτελείται από τους εξής: Πρόεδρος Πέτρος Μαντάς (ΒΙΠΕ Πατρών),  Α΄ Αντιπρόεδρος Ελευθέριος Αντωνακάκης (ΒΙΠΕ Ηρακλείου), Β΄ Αντιπρόεδρος Σάββας Τουαντζόγλου (Βιομηχανικό Πάρκο Σίνδου) Γραμματέας Γιώργος Καραγιάννης (ΒΙΠΕ Τρίπολης) και Ταμίας Χρήστος Γιώτης (ΒΙΠΕ Ιωαννίνων) με αναπληρωματικά μέλη τους Θωμά Μποντίνα (ΒΙΠΕ Πρέβεζας) και Διονύσιο Καραχάλιο (ΒΙΠΕ Καλαμάτας).

Ο Ελευθέριος Αντωνακάκης, Πρόεδρος του ΣΕΒΠΗ δήλωσε : « Η σύσταση ενός Πανελλήνιου Συνδέσμου ειδικά για τις επιχειρήσεις των Βιομηχανικών Περιοχών επιτέλους ολοκληρώνεται και ελπίζουμε ότι ο νεός αυτός φορέας θα συμβάλλει στην βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των επιχειρήσεων μας. Χωρίς την δημιουργία ενός σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού περιβάλλοντος και χωρίς την υποβοήθηση των επιχειρήσεων, η χώρα μας δεν θα εξέλθει ποτέ από την τωρινή κρίση”

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πατρών Πέτρος Μαντάς σημείωσε ότι: «Πρόκειται για το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια για την συλλογική αντιμετώπιση των ουσιαστικών θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας των ΒΙΠΕ» . Επισήμανε ακόμα ότι είναι μια κίνηση δικτύωσης και εξωστρέφειας σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο και μια προσπάθεια που φιλοδοξεί να ενδυναμώσει την φωνή των εγκατεστημένων επιχειρήσεων των ΒΙΠΕ για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων τους.

Ο Σάββας Τουαντζόγλου, πρόεδρος διαχείρισης του Βιομηχανικού Πάρκου Υδροβόρων Μονάδων της ΒΙΠΕ Σίνδου στη Θεσσαλονίκη δήλωσε: «Κάναμε μια καλή αρχή για την αναβάθμιση των υποβαθμισμένων Βιομηχανικών Περιοχών της Ελλάδος. Δημιουργούμε έναν φορέα που δεν είναι συνδικαλιστικός αλλά αναπτυξιακός και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος θα επιδιώξει συνάντηση καταρχήν με τους συναρμόδιους υπουργούς για τα θέματα βιομηχανίας. Θα παρεμβαίνει θεσμικά σε κεντρικό επίπεδο ενώ θα συμπαραστέκεται και στις ενέργειες των τοπικών συνδέσμων της χώρας.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook