Αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου Χανίων, θέματα υποδομών καθώς και πολιτιστικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση, που είχε σήμερα, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με τη Βουλευτή Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία και του Αντιπροέδρου της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ), Γιάννη Κουτράκη, τέθηκε από τον κ. Βάμβουκα, ως πρώτη προτεραιότητα η αναγκαιότητα διατήρησης της λειτουργικής και διοικητικής αυτοτέλειας της Επιχείρησης, καθώς και η εξεύρεση της απαιτούμενης χρηματοδότησης για την άμεση έναρξη των εργασιών επέκτασης του χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) στη θέση “Κορακιά” Ακρωτηρίου.

Από τον κ. Βάμβουκα τέθηκε το θέμα της συνεργασίας για την παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου, καθώς και το θέμα της παραχώρησης χώρου στο πρώην Ψυχιατρείο για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, όπως τη φιλοξενία αστέγων, κ.α..

Συζητήθηκε, επίσης, η ανάγκη ύπαρξης χώρου προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών, σε περίπτωση αύξησης των μεταναστευτικών ροών προς τα Χανιά. Ειδικότερα, επισημάνθηκε από πλευράς του Δημάρχου Χανίων ότι κατά το παρελθόν παρασχέθηκε η απαραίτητη βοήθεια και φιλοξενία με επιτυχία σε τέσσερις περιπτώσεις, καταδεικνύοντας, ωστόσο, την ίδια στιγμή τη δυσκολία, η οποία γιγαντώνεται χωρίς την απαιτούμενη στήριξη.  Επίσης, τονίστηκε από πλευράς του κ. Βάμβουκα η ανάγκη να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή εν όψει τουριστικής περιόδου. 

Παράλληλα, από την κα. Βαγιωνάκη τέθηκαν μεταξύ άλλων ζητήματα, όπως η απόκτηση της χρήσης του παλιού “ψυγείου” για το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, προσπάθεια για την οποία έχει ήδη δεσμευτεί ο Δήμαρχος Χανίων στον Σύλλογο Φίλων του Ιστορικού Αρχείου ότι θα τη στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, η προστασία και η ανάδειξη μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως το Φρούριο Ιτζεδίν, κ.α.

Τέλος, η κα. Βαγιωνάκη ενημέρωσε τον Δήμαρχο Χανίων για την προωθούμενη δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας, που θα ενταχθούν στα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. και που αποτελούν έναν νέο θεσμό, που θα είναι συνδεδεμένος με την Κοινωνική Υπηρεσία του κάθε Δήμου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook