Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος-για 9η συνεχή χρονιά- η έκθεση κρητικού κρασιού «Οινοτικά 2016» που οργανώθηκε από το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Ηρακλείου.

Την έκθεση επισκέφθηκε πλήθος κόσμου που είχε την ευκαιρία να γευτεί τα ποιοτικά Κρητικά κρασιά και να δοκιμάσει πιστοποιημένα παραδοσιακά προϊόντα από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης. Στο περίπτερο της Αγροδιατροφικής ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα πιστοποιημένα προϊόντα και να ενημερωθεί από τα στελέχη της Αγροδιατροφικής, για την πιστοποίηση με το Σήμα «Κρήτη» και τις δράσεις που υλοποιούνται για την προβολή και προώθηση των Κρητικών προϊόντων.

Την έκθεση επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  ο οποίος αναφερόμενος στη στήριξη των Κρητικών προϊόντων και ειδικότερα στις διεθνώς αναγνωρισμένες Κρητικές ποικιλίες οίνου ανέφερε:  «Στηρίζουμε το Δίκτυο Οινοποιών της Κρήτης  και προβάλλουμε το ποιοτικό  Κρητικό κρασί στην εγχώρια αλλά και διεθνή αγορά. Για την οργάνωση της έκθεσης συγχαρητήρια στους οινοπαραγωγούς μας, η Περιφέρεια Κρήτης είναι κοντά τους, στηρίζουμε την προσπάθεια που κάνουν για την προώθηση-προβολή του Κρητικού οίνου στις αγορές».

Από την πλευρά του ο  Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης , περιφερειακός σύμβουλος Ρεθύμνου  Μανώλης Χνάρης, αναφερόμενος στα «Οινοτικά 2016» δήλωσε: «Οι Οινοποιοί της Κρήτης , με την έκθεση αυτή καταβάλλουν μία σημαντική προσπάθεια για την ανάδειξη του Κρητικού Αμπελώνα και την προώθηση της φετινής τους σοδειάς. Ο κλάδος του κρασιού είναι πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, γι’ αυτό χρειάζεται τη βοήθεια και την στήριξη όλων μας. Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία και την άδικη φορολόγηση του, ο κλάδος του κρασιού στέκεται όρθιος, λόγω της εξαιρετικής του ποιότητας. Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη με την παρουσία της στην έκθεση, στηρίζει την προσπάθεια των Οινοποιών της Κρήτης και ταυτόχρονα προβάλλει τα τοπικά προϊόντα με το Σήμα  «ΚΡΗΤΗ», όπου συμπεριλαμβάνονται και πολλά κρασιά. Η συνεργασία με το Δίκτυο Οινοποιών ισχυροποιείται, καθώς το επόμενο διάστημα θα μπορούν τα οινοποιεία της Κρήτης να πιστοποιηθούν με το «Σήμα Επισκέψιμα Οινοποιεία» της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook