Ο “μάγος των κοκτέιλ”, όπως τον αποκαλούν όσοι έχουν δοκιμάσει κοκτέιλ φτιαγμένο από τα χέρια του, Χανιώτης μπάρμαν του Boheme Μιχάλης Μποτωνάκης, είναι μεταξύ των 10 φιναλίστ στον ελληνικό τελικό του Havana Club 11th Cocktail Grand Prix, που θα γίνει στις 22 Μαρτίου.

Από τον διαγωνισμό θα αναδειχθεί ο Έλληνας bartender που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό της Κούβας που θα διεξαχθεί από τις 30 Μαϊου – 4 Ιουνίου. Ο διαγωνισμός που έχει 20 χρόνια ιστορία, θα αναζητήσει και πάλι ανάμεσα στις δημιουργίες των bartenders που έφτασαν μέχρι τον τελικό,  τα νέα cocktails που θα ακολουθήσουν την παράδοση των Cuba Libre, Μοjito, Daiquiri και άλλων θρυλικών cocktails της Κούβας.

Καλή επιτυχία στον Μιχάλη Μποτωνάκη, ο οποίος να σημειωθεί μετρά αρκετές διακρίσεις σε ανάλογους διαγωνισμούς για τις “μεθυστικές δημιουργίες του”

Ιστορία διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός Havana Club Cocktail Grand Prix μετρά ήδη 20 χρόνια ιστορίας αποτελώντας τον ιστορικότερο διεθνή διαγωνισμό coktail. Ο πρώτος διαγωνισμός Havana Club Cocktail  Grand Prix διοργανώθηκε το 1996 στην Αβάνα, προσελκύοντας κορυφαίους mixologists. Από τότε, και κάθε δύο χρόνια, bartenders απ’ όλο τον κόσμο διαγωνίζονται για τον τίτλο του καλύτερου Cantinero του Havana Club. Το Grand Prix διοργανώνεται σε συνεργασία με τη «Διεθνή Ομοσπονδία Μπαρτέντερ» (IBA) και το «Club de Cantineros» (Ένωση των Επαγγελματιών Μπάρμεν της Κούβας).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook