Η τουριστική περίοδος πλησιάζει και  η πόλη των Χανίων βάζει τα “καλά” της για να υποδεχθεί για ακόμα μία χρονιά χιλιάδες τουρίστες. Ωστόσο, η πολιτική αστάθεια της χώρας μαζί με την έξαρση των προσφυγικών ροών στα νησιά του Αιγαίου, αποτελούν αναμφίβολα ανασταλτικούς παράγοντες για την προσέλευση πολιτών από όλο τον κόσμο και στην πόλη των Χανιών. Μπορεί λοιπόν να καταλάβει κανείς αλλά κυρίως  μπορεί να προβληματιστεί η δημοτική αρχή για τις ευθύνες που τις αναλογούν για την φετινή τουριστική περίοδο.

Δυστυχώς , ελάχιστες ήταν οι δημοτικές αρχές που ανά περιόδους προσπάθησαν να εφαρμόσουν μία αξιοπρεπή τουριστική πολιτική αλλά σίγουρα όχι ολοκληρωμένη. Η φυσική ομορφιά της πόλης των Χανιών αν και αποτελεί το κύριο κριτήριο της επιλογής των επισκεπτών της ως χώρους αναψυχής, δυστυχώς  αποτελεί και τον κύριο παράγοντα αδράνειας του Δήμου των Χανιών. Φαίνεται παράλληλα όμως αδιανόητο αν όχι απαράδεκτο, ένας δήμος με τόσο προνόμια να αδρανεί εν μέσω κρίσης και όταν η ανεργία των νέων Χανιωτών ξεπερνά το 50 % . 

Η δημοτική παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών» του κ.Βάμβουκα  είχε παρουσιάσει προεκλογικά μια τουριστική πολιτική που θα βασιζόταν στην επικοινωνία, την καινοτομία και την προώθηση της πόλης και των προϊόντων της στο εσωτερικό  και το εξωτερικό αλλά και την βελτίωση των υποδομών τής. Ένα χρόνο μετά, η παρουσία του Δήμου στην ενίσχυση του τουριστικού τομέα υπήρξε άφαντη, επαναπαυόμενη σε προηγούμενες δράσεις οι οποίες μάλιστα περιορίστηκαν. 

Η οικονομική δυσχέρεια της τοπικής αυτοδιοίκησης  αλλά και η συρρικνωμένη οικονομική κατάσταση της χώρας μας σίγουρα δεν δίνει περιθώρια για πολλά. Ωστόσο τα ερωτήματα είναι πολλά και καλείται η δημοτική αρχή να τα απαντήσει άμεσα. Ερωτήματα που κρύβουν δράσεις για τις οποίες το κόστος είναι μικρό και ανταποδοτικό. 

Πότε άραγε θα επιβληθεί μία αυστηρή πολιτική για τους ρύπους ξενοδοχείων και μαγαζιών στις παραλίες της πόλης; Το περιμένει ο Δήμος για  να προωθήσει την πόλη  στο εξωτερικό; Γιατί μειώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στους χώρους της παλιάς πόλης; Γιατί δεν δίνονται περισσότερες ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες και επιστήμονες να παρουσιάσουν τα έργα και τις ιδέες τους στους επισκέπτες ; Γιατί υποβαθμίστηκε ο Αγροτικός Αύγουστος; Γιατί δεν υπάρχουν κυρώσεις στα νυχτερινά μαγαζιά που έχουν κάνει κατάληψη  με τα τραπεζοκαθίσματα τους στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης; Γιατί έγινε επιτρεπτή η πρόσβαση ΙΧ στο Ενετικό Λιμάνι χωρίς σπουδαίο λόγο;

Μήπως ήρθε η στιγμή να δώσετε λίγο ζωή στις περιοχές της Νέας Χώρας και του «Κουμ Καπι» στις οποίες επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι;  
Αυτά είναι μόνο μερικά ερωτήματα κ.Δήμαρχε αλλά το κύριο ερώτημα είναι γιατί η δημοτική σας παράταξη δεν έχει όραμα για τον Δήμο και την τοπική μας κοινωνία; Η αδράνεια σας έχει αρνητικές συνέπειες στην ζωή των Χανιωτών. Αφήστε τα λόγια και ξεκινήστε την δουλειά. Οι πολίτες θα είναι στο πλευρό σας. 

*O Χρήστος Στυλιανουδάκης είναι Φοιτητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook