Μια αποκριάτικη βραδιά με μουσική και χορό, για μικρούς και μεγάλους, θα απολαύσουν όσοι επισκεφθούν το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης την ερχόμενη Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, ώρα 20.00΄.

Το σύνθημα για την έναρξη της εκδήλωσης θα δώσει η κρουστωδία των Batala Creta, αναγνωρισμένο μέλος του διεθνούς μουσικού πρότζεκτ Batala, με samba-reggae ρυθμούς. Οι μελωδίες της ομάδας που συνοδεύονται από συγχρονισμένες χορευτικές κινήσεις, συνθέτουν ένα πρωτότυπο μουσικό άκουσμα, αποτέλεσμα της σύζευξης οργάνων όπως το ρεπενίκι, η κάισα, το surdo και το dobra.

Στη συνέχεια, οι παραγωγοί του Best Radio (94.7), με επικεφαλής τον Captain Joe, σε απευθείας μετάδοση από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, θα παίζουν μουσικές εμπνευσμένες από διεθνείς καρναβαλικούς σκοπούς, απογειώνοντας τη διάθεση των επισκεπτών.

Τα βήματα του κοινού -σε ρυθμούς cha-cha, rumba, salsa και samba- θα καθοδηγούν συνολικά 5 ζευγάρια χορευτών από τη σχολή των John Tsimbidis & Sofia Spiropoulou. Οι χορευτές θα παρουσιάσουν επίσης χορογραφίες τους στο κοινό.

Το βράδυ της Τετάρτης, το ΙΜΚ θα είναι ανοικτό από τις 20.00΄ ως τις 23.30΄, στο διάστημα αυτό θα λειτουργεί το πωλητήριο και το bar του Μουσείου προτείνοντας εκλεκτά cocktails που ανταποκρίνονται στο ύφος της βραδιάς.

Οι συλλογές του Μουσείου θα είναι φυσικά ανοικτές για μια νυχτερινή περιήγηση από το ενδιαφερόμενο κοινό.

Προτεινόμενο dress code: Ενδυμασία χορού (για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπονται οι μάσκες)
Είσοδος: 5 ευρώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook