Η Πελαγία Πετράκη Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου συναντήθηκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου με εκπροσώπους του Συλλόγου ΑΜεΑ Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου, του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Σωματείο Στήριξης ΑΜεΑ, του Συλλόγου ΑΜεΑ Σητείας, του Σωματείου ΑΜεΑ Ηρακλείου και εκπροσώπους από την Εθνική Συνομοσπονδία ΑΜεΑ. Στην συνάντηση συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Εμ. Κλώνζας καθώς και υπάλληλοι από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ανέπτυξαν τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις συνεχείς προσπάθειες για τη κοινωνική ένταξη και την κοινωνική προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. 

Επίσης ανέπτυξαν την πρόθεση τους να δημιουργηθεί ένα νομαρχιακό σωματείο που θα εκπροσωπεί τους επιμέρους συλλόγους ολόκληρου του Νομού Λασιθίου.

Αναφορά έγινε στην προσπάθεια ενίσχυσης του τουρισμού για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜεΑ). Ο τομέας αυτός δεν έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα τόσο όσο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο γίνονται κάποιες προσπάθειες προκειμένου να γίνει αυτός ο τουρισμός διαδεδομένος και «προσβάσιμος» και στην Κρήτη που έχει  μεγάλη φυσική ομορφιά καθώς διαθέτει πολλά χιλιόμετρα ακτών και παραλιών, λίμνες και ποτάμια, παραδοσιακά χωριά και παραθαλάσσια θέρετρα.

Η κα Πετράκη δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν προκειμένου επιτευχθεί η πραγματική ισότητα των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.

Τον ερχόμενο μήνα και με αφορμή τα εγκαίνια του Σωματείου ΑΜεΑ στον Άγιο Νικόλαο θα οργανωθεί μια σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ), κο Ι. Βαρδακαστάνη και όλους τους φορείς του Νομού.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook