Λίγες ώρες μετά την αποτρόπαια δολοφονία στα Πατήσια της Αθήνας, του 83χρονου αγιογράφου Θεόδωρου Σφηνιαδάκη, απο το Ρέθυμνο, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν το αποτρόπαιο έγκλημα και να συλλάβουν τους δράστες.

Πρόκειται για τους δύο Γεωργιανούς οι οποίοι είχαν προσαχθεί λίγη ώρα μετά την ανεύρεση του δολοφονημένου ηλικιωμένου.

Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος 83χρονος βρέθηκε νεκρός από γείτονές του που άκουσαν φασαρία από το διαμέρισμά του στην οδό Φώσκολου στα Πατήσια. 

Όταν άνοιξαν την πόρτα ήρθαν αντιμέτωποι με ένα φριχτό θέαμα. Τον 83χρονο ζωγράφο νεκρό και δεμένο με ταινία συσκευασίας. Μάλιστα οι δράστες είχαν τοποθετήσει ταινία, τόσο στο στόμα, όσο και στα μάτια του 83χρονου.

Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, ο θάνατος του γνωστού αγιογράφου προήλθε από ασφυξία λόγο της φίμωσης από τους ληστές, ενώ έφερε και τραύμα στο κεφάλι, το οποίο όμως δεν ήταν θανατηφόρο. Όπως όλα δείχνουν ο Θ. Σφηνιαδάκης επιστρέφοντας το μεσημέρι της Τρίτης στο σπίτι του, βρήκε στο εσωτερικό του τους κακοποιούς, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τελικά τον σκότωσαν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη των δραστών

“Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία και η ληστεία σε βάρος 83χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε την 1-3-2016 στην περιοχή των Πατησίων.

Ο 83χρονος είχε βρεθεί, μεσημβρινές ώρες της 1-3-2016, νεκρός εντός του διαμερίσματος που διέμενε στα Πατήσια. Σύμφωνα με την Ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος του οφείλεται σε πνιγμό από απόφραξη των αναπνευστικών οδών.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), που έσπευσαν, μετά από κλήση, στο σημείο του εγκλήματος, εντόπισαν σε κοντινή απόσταση δύο (2) υπηκόους Γεωργίας, ηλικίας 39 και 47 ετών και τους προσήγαγαν αρχικά στο Τ.Α. Πατησίων και στη συνέχεια στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.

Από την ενδελεχή έρευνα και εξέταση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι οι δύο προσαχθέντες είναι οι δράστες της ανθρωποκτονίας του 83χρονου ημεδαπού.

Ο 39χρονος ομολόγησε την πράξη του και την περιέγραψε με λεπτομέρειες, ισχυριζόμενος ότι εισήλθαν στην οικία του θύματος με σκοπό την κλοπή, όμως φοβούμενος την αντίδραση και τις φωνές του, του επιτέθηκε, 

τον χτύπησε με τα χέρια και αφού τον έδεσε, στην συνέχεια τον φίμωσε με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook