Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Ναυτικού Ομίλου Χανίων για τις επιδόσεις που σημείωσαν οι αθλητές και οι αθλήτριές του στους χειμερινούς αγώνες κολύμβησης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το σχετικό άρθρο του nox.gr:

Ικανοποίηση είναι το συναίσθημα που επικρατεί στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων για τις επιδόσεις των αθλητών του στους χειμερινούς αγώνες κολύμβησης.

Οι Χανιώτες κολυμβητές κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση πέντε μεταλλίων (τρία χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο) και να εξασφαλίσουν δέκα ακόμη συμμετοχές σε τελικούς στους αγώνες που διεξήχθησαν στη Νίκαια και τη Θεσσαλονίκη σε επίπεδο Νότιας και Βόρειας Ελλάδας αντίστοιχα. Ανάμεσα σε αυτές τις διακρίσεις, περιλαμβάνονται και αυτές των Χρήστου Βουγιουκαλάκη και Κατερίνας Καβαλιεράκη που κατάφεραν να κερδίσουν ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο με τις ομάδες του Ν.Ο. Χαλκίδας και του ΠΑΟΚ στις σκυταλοδρομίες  αντίστοιχα 4×100μ. ελεύθερο παίδων και 4×100μ. μικτή ομαδική νεανίδων. Όσον αφορά τα άλλα τρία μετάλλια ήρθαν από τον Απόστολο Παπαστάμο (δύο χρυσά) και τον Μανώλη Χαλκιαδάκη (χάλκινο).

Ιδού όμως πώς σχολιάζουν οι ίδιοι οι Χανιώτες αθλητές τις επιτυχίες τους.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΣ

«Πήγα σχετικά καλά αλλά θα μπορούσα σίγουρα και λίγο καλύτερα. Είχα και μία ατυχία καθώς λίγο πριν το πρωτάθλημα αρρώστησα, παρόλα αυτά επανήλθα, όμως αυτός ίσως ήταν ο λόγος που δεν πήγα όσο καλά θα ήθελα. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Αυτό που εύχομαι, είναι να συνεχίσω έτσι. Πράγματι, η πορεία μου αυτά τα δύο χρόνια είναι αρκετά καλή, αλλά ο στόχος είναι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε έτσι και γι’ αυτό δουλεύω κάθε μέρα. Κάθε μέρα αλλάζουμε την προπόνησή μας για να γίνουμε καλύτεροι και ειδικότερα στους τομείς που είμαι πίσω. Ο στόχος μου, το παραδέχομαι πως είναι να μπορέσω να κολυμπήσω σε κάποιο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια και να μπορέσω να κάνω μια γρήγορη κούρσα, αλλά μέχρι τότε κοιτάμε τη δουλειά μας εδώ και να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε έτσι ώστε να μπορέσω να συνεχίσω την πορεία που έχω μέχρι τώρα».

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

«Το μετάλλιο αυτό ήταν μια επιβράβευση για μένα. Στόχος είναι να συνεχίσω ανάλογα και να μπορέσω στο καλοκαιρινό να επαναλάβω μία τέτοια επιτυχία. Θεωρώ ότι ήταν μία επιβράβευση και για τον προπονητή μου που με έχει βοηθήσει ώστε να φτάσω αυτό το σημείο».

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΛΑΚΗΣ

«Πέρα από το ότι μετά τον αγώνα ένιωσα πραγματικά κάτι απερίγραπτο γιατί ήταν το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, πριν τον αγώνα είχα πολύ άγχος. Αυτό συνέβη γιατί τα άλλα τρία παιδιά της σκυταλοδρομίας ήταν στην ίδια ομάδα και ήξεραν περίπου το χρόνο τους. Εγώ όλη τη σεζόν δεν είχα κάποιο αρκετά καλό χρόνο και αυτό μου δημιουργούσε άγχος. Αγχωνόμουν ώστε στο πανελλήνιο να μπορέσω να κατεβάσω το χρόνο μου και να μην τους “κρεμάσω”. Σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα όμως το νιώθεις στην καρδιά σου ότι θα το κάνεις… Μετά που το κατάφερα, αυτό που είχα μόνο στο μυαλό μου ήταν ότι… πάμε πλέον για το καλοκαίρι. Αυτό είναι που θα μου δώσει τα μόρια και ό,τι ακριβώς χρειάζομαι».

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΚΗ

«Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία μαζί με τα κορίτσια του ΠΑΟΚ, τα οποία δεν πρόλαβα να πω την αλήθεια να τα γνωρίσω γιατί δεν μπορέσαμε να ήμασταν πολλές μέρες μαζί. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας τεράστιος σύλλογος, η ομάδα αποτελούταν από 75 άτομα. Οι προπονητές ήταν πολύ φιλικοί και με βοήθησαν πολύ ακόμα και όταν είχα άγχος πριν τους αγώνες και με εμψύχωναν και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη. Η διοργάνωση ήταν πολύ ωραία, τα παιδιά, όσα γνώρισα, ήταν πολύ φιλικά και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη από τις επιδόσεις μου. Από κει και πέρα πρέπει να βελτιώσω ακόμα περισσότερο τους χρόνους μου. Προς το παρόν θα δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ γιατί η κολύμβηση είναι κάτι με ευχαριστεί».

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΛΙΒΑΚΗΣ

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ν.Ο. Χανίων Κώστας Τζιλιβάκης έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος, σημειώνοντας για τους αθλητές του τα εξής: «Ο Χαλκιαδάκης έχει δουλέψει πάρα πολύ καλά από πέρσι και η δουλειά του βγαίνει φέτος που έχει μεγαλώσει και είναι πιο ήρεμος. Ο Παπαστάμος πέρασε μία ίωση μιας εβδομάδας, Κολύμπησε πάλι πολύ καλά στις ατομικές επιδόσεις, αλλά μπορούσε να πάει ακόμα πιο γρήγορα. Παρόλα αυτά είμαστε μέσα στους στόχους μας. Επίσης και η υπόλοιπη ομάδα κολύμπησε γρήγορα. Στόχος είναι να έχουμε παιδιά σε περισσότερες 8άδες».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ

Τέλος, μεγάλη ικανοποίηση στον κ. Τζιλιβάκη όπως είναι αναμενόμενο έχει προκαλέσει η επιτυχία της Αννας Ντουντουνάκη να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Σύμφωνα με τον προπονητή του ΝΟΧ, η Χανιώτισσα αθλήτρια έχει αποδείξει ότι είναι μαχήτρια και πως στη Βραζιλία θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό.

Όπως αναφέρει: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το “πικ” του κάθε αθλητή, οπότε αυτό που νιώθω, είναι σίγουρα υπερηφάνεια και ικανοποίηση γι’ αυτό το κορίτσι. Η αλήθεια είναι ότι… το περίμενα, γιατί με το ταλέντο που έχει και με τη δουλειά που έχει “ρίξει” από πέρσι, επειδή την γνωρίζω, όταν βάζει ένα στόχο δουλεύει πάρα πολύ γι’ αυτόν. Δεν ήμουν απλά σίγουρος ότι θα το έκανε, αλλά το ήξερα ανά πάσα στιγμή ότι θα το κατάφερνε και θα το κατάφερνε εύκολα! Η Άννα έχοντας συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και έχοντας δει ποιο είναι το επίπεδο, διαθέτει πλέον μία σχετική εμπειρία. Εκεί είδε ότι οι χρόνοι στο 100άρι πεταλούδα όπου μπορεί να διεκδικήσει κάτι σημαντικό είναι πάνω από 57.30, οπότε πρέπει να κατεβάσει περίπου 1 δευτερόλεπτο το χρόνο της και από εδώ και στο εξής που θα δουλέψει χωρίς άγχος, πιστεύω ότι είναι ένας χρόνος που μπορεί να τον πετύχει. Είναι εφικτός γι’ αυτήν. Θεωρητικά ένας τέτοιος χρόνος, 57.30 και με λίγη τύχη, μπορεί να της δώσει μια θέση μέσα στη 16άδα, ανάλογα με το πώς θα είναι οι κούρσες και πώς θα πάνε τότε οι κολυμβητές. Η Άννα όμως είναι μαχήτρια, αυτό να το ξέρετε. Είμαι σίγουρος ότι στη Βραζιλία θα βγάλει τον καλύτερό της εαυτό».

Καλή επιτυχία στο ελληνικό ντουέτο

Το Τμήμα Συγχρονισμένης Κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων εύχεται καλή επιτυχία στο ελληνικό ντουέτο (Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου και Ευαγγελία Κουτίδη μαζί με τις ομοσπονδιακές προπονήτριες Ναταλία Τσερνέτσκα και Μαρία Θηβαίου) στην προσπάθεια για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάκριση στο Ρίο Ντε Τζανέιρο για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook