Κυκλοφόρησε απο τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ Το νέο βιβλίο της Ηρακλειώτισσας συγγραφέως- δημοσιογράφου Ρίκη Ματαλλιωτάκη «'Έρωτας στις ουρές των συσσιτίων»

Μέσα στην αμείλικτη πραγματικότητα της Ελλάδας του σήμερα, ο έρωτας για μια ακόμα φορά θριαμβεύει... κόντρα στο σύστημα, κόντρα στις κατασχέσεις, κόντρα στη μοίρα, ακόμα και κόντρα στην πείνα, για το γινάτι όλων αυτών, ο έρωτας για μια ακόμα φορά βγαίνει όχι απλός νικητής, αλλά παντοδύναμος νικητής...

Ένα βιβλίο, που παρά τη σκληρή και ρεαλιστική δομή του, μέσα του αποπνέει τον ούριο άνεμο της αισιοδοξίας κι ενός καλύτερου αύριο...

Τον έβλεπε τις τελευταίες εβδομάδες να έρχεται στα συσσίτια... ένας άντρας σαν όλους τους άλλους, με κάτασπρα κι απεριποίητα μαλλιά, κάπου εκεί γύρω στα εξήντα τον έκοψε το μάτι της και τρόμαξε όταν σκύβοντας στα χαρτιά του διαπίστωσε πως ήταν μόλις τρία χρόνια μεγαλύτερος της, ούτε καλά, καλά πενήντα δηλαδή, κι ίσως αυτό να ήταν και το πρώτο ερέθισμα που την έσπρωξε να τον παρατηρήσει περισσότερο.

Ίσως όμως να ήταν κι η αρρενωπή μα συγχρόνως ευγενική φυσιογνωμία του, ή μπορεί και τα ρούχα του τα φθαρμένα, τα σχεδόν βρώμικα, που εν τούτοις φώναζαν από μακριά πως κάποτε ήταν ρούχα ποιότητας κι ανάγκαζαν το μυαλό σου να σκεφτεί «πως... γιατί;», μπορεί ακόμα και η αξιοπρεπής συμπεριφορά του... κάτι πάντως είχε στα σίγουρα πάνω του αυτός ο άνθρωπος που στα μάτια της τουλάχιστον φάνταξε πως ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.

Στέκονταν σε μια άκρη χωρίς να μιλά, λες και προσπαθούσε να φαίνεται το δυνατόν λιγότερο, περίμενε υπομονετικά κι όταν έρχονταν η σειρά του άπλωνε το χέρι με χαμηλωμένο το κεφάλι, έπαιρνε το πλαστικό με το φαί που του αναλογούσε, έλεγε πάντα «ευχαριστώ» και μετά το έβαζε στα πόδια σαν κυνηγημένος.

Η Ρίκη Ματαλλιωτάκη γεννήθηκε, ζει και εργάζεται ως δημοσιογράφος στο Ηράκλειο Κρήτης.

Είναι μητέρα ενός παιδιού, την αφορούν τα κοινά, ζωγραφίζει, αγαπά τα ζώα, τους ανθρώπους, και ονειρεύεται ένα καλύτερο κόσμο τον οποίο κατά το δυνατόν προσπαθεί να τον δημιουργήσει μέσα στις σελίδες της.

Από τις εκδόσεις ΔΩΡΙΚΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της "Ο πρωτογόνατος της καρδιάς μου", "Η αγάπη νίκησε το χρόνο", "Το τρενάκι", "Δια χειρός ζωής", "Γλυκό βύσσινο" "Στων μελτεμιών τις ράχες", "Δε θέλω να ξοδευτώ άλλο", "Αχ πως της αρέσει να μιλά...", "Στον κόκκινο παράδεισο της αγάπης"

Από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ κυκλοφορούν τα βιβλία «Η ακαμψία του αίσχους», η «Σμυρνιά» ένα ιστορικό μυθιστόρημα- αληθινή ιστορία, και τώρα, το τελευταίο της βιβλίο «'Έρωτας στις ουρές των συσσιτίων» Για το συγγραφικό της έργο έχει βραβευτεί επανειλημμένως από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.