Μαθητές δημοτικού σε ρόλο μικρών εξερευνητών παρουσιάζουν σήμερα τις εφευρέσεις τους στον παγκρήτιο διαγωνισμό ρομποτικής με θέμα “Ο γαλαξίας μας”.

Από το πρωί 21 ομάδες μαθητών απο δημοτικά σχολεία όλης της Κρήτης, έστησαν τις δημιουργίες τους προκειμένου να αξιολογηθούν απο επιτροπή κριτών η οποία θα αναδείξει τους δύο νικητές που θα εκπροσωπήσουν την Κρήτη στον τελικό διαγωνισμό που θα γίνει στην Αθήνα.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η διοργάνωση αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και δασκάλους και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία και τις επιστημονικές τους δεξιότητες για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Ο Γαλαξίας μου». Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, αποτελούμενης από 3 έως 6 μαθητές, θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή έγκριτων επιστημόνων με κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση, τη λειτουργία της ομάδας και το σχεδιασμένο animation με το λογισμικό Scratch.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook