Για "ανθρωποφαγία" κάνει λόγο ο πρώην βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, με αφορμή δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής που ανέφερε ότι αποφασίστηκε παραπομπή του κ. Μαρκογιαννάκη σε δίκη για πλημμεληματικές κατηγορίες παράβασης καθήκοντος, για την υπόθεση Γιακουμάκη.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης σε σημερινή του ανακοίνωση χαρακτηρίζει το δημοσίευμα του "Έθνους" ρυπαρογράφημα και παραπέμπει στις σημερινές δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας Γιακουμάκη, για έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος για τον κ. Μαρκογιαννάκη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Μαρκογιαννάκη:

"Σχετικά με το εναντίον μου ρυπαρογράφημα της εφημερίδας «ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι ανάξιο ακόμη και διάψευσης. Παραπέμπω σε αυτά που είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη σήμερα στον δημοσιογράφο Παπαδάκη, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Με τον συντάκτη του όμως θα τα πούμε σύντομα στις αίθουσες των δικαστηρίων των Χανίων. Την ίδια τύχη θα έχουν και όσοι άκριτα και χαιρέκακα το αναδημοσίευσαν, χωρίς να δείξουν ίχνος δεοντολογίας επικοινωνώντας προηγουμένως μαζί μου.
Σε κάθε περίπτωση γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Επιτέλους σ’ αυτόν τον τόπο πρέπει να σταματήσει η ανθρωποφαγία."

Απαλλακτικό βούλευμα για Μαρκογιαννάκη σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Μπούκας μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1 ανέφερε ότι κατά τον ίδιο «οφείλεται σε σύγχυση με την έννοια ότι είχε εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και στην πορεία από το Συμβούλιο Εφετών εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα».

Ερωτηθείς αν προκύπτουν στοιχεία για την ενοχή κάποιων που τόσο καιρό συγκάλυπταν πρόσωπα και καταστάσεις ο κ. Μπούκας είπε ότι υπάρχουν δύο άτομα από την προηγούμενη διοίκηση ενώ σε ότι αφορά την «σατανική» κοπέλα που φέρεται να έκρυψε στοιχεία, ο δικηγόρος είπε ότι είναι αντικείμενο έρευνας στην υπόθεση όπου ασκήθηκε δίωξη για δολοφονία, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, για παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση από συνολικά 8 άτομα.

«Η διαδικασία βρίσκεται στη φάση της κύριας ανάκριση που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να προκύψουν ευθύνες και για άλλους, πέραν τον οκτώ» συμπλήρωσε ο κ. Μπούκας

Δείτε το βίντεο