Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου  της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδη Βασίλη και του Γεν. Γραμματέα της ΕΣΕΕ κ. Καρανίκα Γιώργου με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, φορείς & εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του Ν. Λασιθίου στο Επιμελητήριο Λασιθίου, στον Αγιο Νικόλαο.

Υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν έντονα τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδης Βασίλης κατά την εισήγησή του για την στήριξη - ανάπτυξη  του Εμπορίου και της Επιχειρηματικότητας στην Κρήτη μεταξύ των άλλων και ως εργαλεία επιχειρηματικής στρατηγικής, η ΕΣΕΕ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης αλλά και τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους και Δήμους θα προχωρήσει σε:

Δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου - OPEN MALLS -  στον Αγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, με σημαντικά οφέλη για τις συμμετέχουσες σε αυτά επιχειρήσεις αλλά και για τους καταναλωτές που θα τα επισκέπτονται. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στοχεύει να ευνοήσει τη διευκόλυνση συνεργειών ανάμεσα σε μικρές εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και να προωθήσει συνεργασίες με πολιτιστικές & τουριστικές δραστηριότητες αλλά και παραδοσιακά επαγγέλματα και βιοτεχνικές επιχειρήσεις.

Ανάπτυξη εμπορικών/επιχειρηματικών διαδρομών σε πόλεις της Κρήτης, με στόχο την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας συγκεκριμένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, σε τομείς όπου το νησί διαθέτει στρατηγικό πλεονέκτημα.

e-μπόριο – Το εμπόριο…αλλιώς :Ηλεκτρονικά καταστήματα σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις με τη δωρεάν υποστήριξη της ΕΣΕΕ. Η ΕΣΕΕ δημιούργησε υποδομή που επιτρέπει σε κάθε επιχείρηση να αποκτήσει το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα ώστε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΣΚ στη συνέχεια κ. Κουμαντάκης Μανώλης και αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδη Βασίλη για την επίσκεψη του στην Κρήτη και τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες της ΕΣΕΕ, για την στήριξη του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη, ζήτησε από την ΕΣΕΕ τη διεξαγωγή μιας μελέτης για την επιβίωση του λιανικού εμπορίου στο νέο οικονομικό περιβάλλον.

Τέλος το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδης Βασίλης και ο Πρόεδρος της ΟΕΣΚ κ. Κουμαντάκης Μανώλης, συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο και τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό Βασίλη, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οι δυνατότητες αντιμετώπισης τους. Ειδικότερα η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ίδρυση open Mall στο Ηράκλειο αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης (όπως ήδη λειτουργούν σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αλεξανδρούπολη) ζητώντας τη στήριξη της Περιφέρειας και του Δήμου Ηρακλείου. Επίσης συζητήθηκε το τεράστιο θέμα των κινέζικων καταστημάτων και άλλα προβλήματα που μαστίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ