Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πύρινα μέτωπα στις περιοχές Ασκός Βολιμών και Κορακονήσι στη Ζάκυνθο.

Στον Ασκό Βολιμών δίνουν μάχη με τις φλόγες 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά μαίνεται και σε δασική περιοχή στο Κορακονήσι Ζακύνθου, όπου επιχειρούν 19 πυροσβέστες με έξι οχήματα και πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων ανά ελικόπτερο.

Φωτιά ξέσπασε, επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία ετέθη υπό έλεγχο μετά τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου, στο Λαγκαδά Αρεόπολης και στο Μαλανδρίνο Φωκίδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σήμερα Τετάρτη υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική, το νότιο τμήμα της Εύβοιας, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας οδηγείται στον ανακριτή ο 38χρονος που συνελήφθη ως ύποπτος για εμπρησμό στη Ζάκυνθο. Ο 38χρονος βρισκόταν με το αυτοκίνητό του στην περιοχή Αη-Λιάς, των Βολιμών, όπου οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες.

Σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 25 και 30 λίτρων αντιστοίχως -το ένα με άγνωστο υγρό μπλε χρώματος- ένα πριόνι και κουτάκια αλουμινίου.

Ο 38χρονος, καθώς και τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν παραδόθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, από την οποία διενεργείται η προανάκριση.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook