«Το να περνάς το κατώφλι είναι εύκολο», λέει η φωτογράφος Andrea Star Reese, η οποία κατέγραψε τις εγκαταστάσεις ψυχιατρείων της Ινδονησίας αλλά εισήλθε με το φακό της και σε κατοικίες, σε ιδρύματα και σε νοσοκομεία όπου εκατοντάδες ζουν σε άθλιες συνθήκες, επειδή πιστεύεται ότι είναι ψυχικά ασθενείς.

«Όταν φεύγεις είναι το πιο δύσκολο», συμπληρώνει. Με τη σειρά της «Disorder», ελπίζει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να συμβάλει στη δημιουργία θετικών αλλαγών προς την κατεύθυνση της τρέχουσας φροντίδας της ψυχικής υγείας στην Ινδονησία. Επιπλέον, τα καρέ της χρησιμεύουν ως υπενθύμιση της δύναμης που έχουν οι εικόνες.

Οι εικόνες της, αν μη τη άλλο, σοκάρουν. Άντρες και γυναίκες, περνούν τις μέρες και τις νύχτες τους αλυσοδεμένοι, «ακούμε ανθρώπους να τραγουδούν μέσα στη νύχτα για να ξορκίσουν τη μοναξιά τους… και άνθρωποι να κρύβονται από το φως μέσα σε άδεια δωμάτια…». Παρόλα αυτά, αυτά τα μέρη προσφέρουν ένα καταφύγιο γι αυτούς τους ανθρώπους, όπου οι ψυχικά ασθενείς θεωρούνται μιάσματα…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook