Σφοδρή επίθεση στη δημοτική αρχή εξαπέλυσε ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών, Ηλίας Λυγερός με αφορμή τα πορίσματα των ελεγκτών για το πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου.

Ο κ. Λυγερός  έκανε λόγο για προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης της πρότασης της παράταξης του για την διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα.

“Ο τρόπος που εισάγετε το θέμα ένα μήνα μετά την πρόταση μας, δείχνει ότι υπάρχουν σκοπιμότητες. Θέλετε να υποβαθμίσετε το θέμα”, τόνισε ο κ. Λυγερός και πρόσθεσε ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στο δημοτικό συμβούλιο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου, απαντώντας στον επικεφαλής των Ενεργών πολιτών, επισήμανε ότι η δημοτική αρχή πρέπει πρώτα να περιμένει το τρίτο πόρισμα και την έκθεση του τεχνικού διευθυντή κ. Αναστασάκου και έπειτα να εισάγει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Παράλληλα, ο κ . Λαμπρινός τόνισε ότι δεν ειναι δυνατό να υπάρξουν καταλογισμοί σε πρόσωπα, ενώ εκκρεμείποινική δίωξη. 

Αναλυτικά η πρόταση που είχαν καταθέσει οι Ενεργοί Πολίτες:

Κε Δήμαρχε

Θεωρούμε ότι έχει πλέον περάσει αρκετό χρονικό διάστημα, για την ενημέρωση μας, από την ημέρα κοινοποίησης των δύο πορισμάτων. Μπορεί, βέβαια στα πορίσματα ο έλεγχος να αναφέρεται μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 (και όχι το σύνολο), όμως οι αναφορές και οι διαπιστώσεις που αναγράφονται σ’ αυτά, δημιουργούν την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων από την πλευρά της Δημοτικής αρχής.

Επιπλέον στην ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων συντελούν και οι σκέψεις που ακούγονται ότι, η θεραπεία των διαπιστώσεων θα αποκατασταθεί με κάποιες διορθώσεις επιμετρήσεων και τιμών. Το θέμα είναι ευρύτερο (ιδιαίτερα σήμερα λίγο πριν την έναρξη της β’ φάσης) και έχει να κάνει:

Ποια πρόσωπα θα στελεχώνουν τα διοικητικά όργανα – Διευθύνουσα υπηρεσία / Επιβλέπουσα υπηρεσία, Τεχνικό Συμβούλιο κλπ. Μπορούν σε αυτά να συμμετέχουν τα ίδια πρόσωπα για τις εισηγήσεις και τις αποφάσεις, σε πολλά σημεία τα πορίσματα διαπιστώνουν παραβάσεις του νομικού πλαισίου;

Τι θα γίνει με τους καταλογισμούς;
Πως θα θωρακιστεί – θεσμικά – η διοίκηση ΔΕΠΤΑΗ και ΔΗΜΟΥ για την συνέχεια, ποια διαφάνεια και έλεγχος θα υπάρχει για να μην επαναληφθούν και στην β’ φάση.

Με την παρέμβαση μας αυτή ζητάμε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει και να αποφασίσει για τα παραπάνω αναφερόμενα θέματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook