Περικοπές ύψους 40.500 ευρώ σε ετήσια βάση έχει υποστεί κάθε βουλευτής μέσα σε ένα χρόνο με αποτέλεσμα οι μουρμούρες και η δυσφορία να είναι έντονη στους διαδρόμους της βουλής.

Οι περισσότεροι βουλευτές τα βάζουν με τον πρόεδρο κ. Φίλιππο Πετσάλνικο καθώς με τις αποφάσεις του έχει μειώσει ήδη κατά 35% τις συνολικές αποδοχές τους ενώ ανησυχούν πως ο πρόεδρος θα «κουρέψει» ακόμα περισσότερο τα προνόμιά τους.

Παρά ταύτα ο φόβος ότι μια δημόσια αντίδραση θα ηλεκτρίσει ακόμα περισσότερο την λαϊκή κατακραυγή έχει αναγκάσει τους περισσότερους βουλευτές στο να συγκρατούν νεύρα και ενστάσεις. Με τον τρόπο αυτό η νέα πρόταση του κ.  Πετσάλνικου για επιπλέον περικοπή της αποζημίωσης που λαμβάνει κάθε βουλευτής για την συμμετοχή του στις διάφορες επιτροπές και που συνολικά φτάνει στο 50% έτυχε ομόφωνης αποδοχής.  Να σημειωθεί πως η αποζημίωση για μια μόνο συμμετοχή σε συνεδρίαση επιτροπής έφτανε τα 300 ευρώ με αποτέλεσμα να αποτελεί τον προσφορότερο τρόπο αύξησης των εισοδημάτων για κάθε βουλευτή. Πλέον το ποσό διαμορφώνεται στα 150 ευρώ! Ο πρόεδρος στην τοποθέτησή του εξήγησε ότι  «στις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας η συμμετοχή όλων μας στις θυσίες και η συμβολή στις προσπάθειες, που πρέπει να καταβάλουμε προκειμένου να περιορισθούν οι δαπάνες του Δημοσίου, είναι αναγκαίες».

Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί : μείωση της Βουλευτικής αποζημίωσης,  η μείωση επιδομάτων,  κατάργηση των δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος Αδείας). Επίσης,  με την ψήφιση του Εφαρμοστικού Νόμου στις 30 Ιουνίου, το πολιτικό προσωπικό της χώρας συμμετέχει περαιτέρω  στην κοινή  προσπάθεια με την  «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» με συντελεστή 5% , που είναι ο υψηλότερος, και με την εισφορά υπέρ  των ανέργων και του Τ.Π.Δ.Υ.

 

PROTO THEMA

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook