Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο των γυναικών που εργάζονται ως αποκλειστικές χωρίς να κατέχουν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών και την απαραίτητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Χθες σε νοσοκομεία του Ηρακλείου και των Χανίων αστυνομικοί συνέλαβαν οκτώ "μαϊμού" αποκλειστικές. Οι γυναίκες συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναλυτικά αναφέρεται:

"Στα πλαίσια στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι σε Νοσοκομεία του Ηρακλείου και των Χανίων.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι, συνολικά οκτώ γυναίκες εξασκούσαν το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς να κατέχουν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών, συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο ημεδαπές ηλικίας 38 και 58 ετών, 58χρονη αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας και ακόμη πέντε αλλοδαπές υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 42, 51, 34, 33 και 52 ετών.

Ειδικότερα, στο Ηράκλειο σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς των Α΄ και Β΄ Αστυνομικών Τμημάτων Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου,  σε νοσοκομεία του Ηρακλείου, συνελήφθησαν πέντε αλλοδαπές υπήκοοι Βουλγαρίας και η 58χρονη υπήκοος Αλβανίας, για παραβάσεις νομοθεσίας σχετικά με την παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς.

Επιπλέον, στα Χανιά χθες (08.03.2016) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χανίων και του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Κυδωνίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο Νοσοκομείο Χανίων, κατά τη διάρκεια του οποίου συνελήφθησαν οι δύο ημεδαπές και η 52χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς.

Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, κατελήφθησαν οι παραπάνω γυναίκες, να εργάζονται και να παρέχουν σε ασθενείς υπηρεσίες «αποκλειστικής νοσοκόμας», στερούμενες απαιτούμενου τίτλου σπουδών και άδειας άσκησης επαγγέλματος, από την αρμόδια Αρχή.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων αντίστοιχα."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook