Σημαντική ανατροπή προέκυψε στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του Mega. Οι τρεις βασικοί μέτοχοι (Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Ψυχάρης) δεν πήραν απόφαση να βάλουν τα 15 εκατ ευρώ, αλλά επέλεξαν να ζητήσουν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την άδεια για να προχωρήσουν σε νέα γενική συνέλευση της «Τηλέτυπος» ΑΕ, με την πρόταση να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο από τα 15 στα 25 εκατ ευρώ.

Με την κίνηση αυτή πιστεύουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους και να αντιμετωπίσουν επί της ουσίας το πρόβλημα του σταθμού, το οποίο δεν λύνεται μόνο με τα 15 εκατ ευρώ. Η φράση ενός εκ των τριών μετόχων «δεν φτάνουν ούτε για ζήτω τα 15 εκατ ευρώ», περιγράφει με ακρίβεια το όλο ζήτημα.

Το ερώτημα τώρα είναι ποιοι εκ των μετόχων θα συμμετάσχουν στην ακόμη μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ποιοι νέοι επενδυτές θα παρουσιαστούν. Όπως δείχνουν τα πράγματα στο νέο σχήμα θα είναι παρών ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος  (των Αττικών Εκδόσεων), ο οποίος είναι σφόδρα πιθανό να αναλάβει και το μάνατζμεντ της επιχείρησης. Ήδη -όπως λέγεται- υπέβαλε την παραίτησή του ο μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος Νίκος Πεφάνης (της πλευράς του Σταύρου Ψυχάρη).

Συζητείται, ακόμη, το ενδεχόμενο να λάβει μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ο Κώστας Μάρης, συνεργάτης του Φώτη Μπόμπολα σε στοιχηματική εταιρεία.

Όλα αυτά υπό την προυπόθεση, βέβαια, ότι θα συμφωνήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς -οι πιστώτριες τράπεζες φέρεται να μην έχουν αντιρρήσεις.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook