Τη στήριξη του κόσμου στη νέα προσπάθεια που κάνει ο ΑΟΧ με τον ίδιο στην τεχνική ηγεσία ζήτησε ο Θωμάς Γράφας, στις δηλώσεις του στα τοπικά κανάλια την Πέμπτη.

Έχοντας σηκώσει ήδη… μανίκια μετά την επιστροφή του ο Γράφας παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου του ΑΟΧ και τόνισε ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι ο οδηγός σε αυτή την προσπάθεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Θα το χαρακτήριζα δύσκολο το διάστημα της απουσίας μου. Αν θέλουμε τα πράγματα με το όνομά τους βρίσκω μία ομάδα εντελώς διαφορετική από αυτή που αφέθηκε όταν έφυγα εγώ. Δεν έχει σημασία το τι έγινε, σημασία έχει να δούμε από σήμερα και μετέπειτα τι θα κάνουμε. Αυτό που προέχει είναι αυτή η ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται να σωθεί, ώστε να μην υπάρχει το άγχος και η πίεση στις τελευταίες αγωνιστικές. Είμαι πεπεισμένος και θα έλεγα βέβαιος ότι αυτός ο στόχος θα υλοποιηθεί, γιατί ξαφνικά αυτή η ομάδα και αυτοί οι ποδοσφαιριστές δεν έγιναν ούτε κακοί παίκτες, ούτε άσχημη ομάδα. Άρα λοιπόν είμαστε υποχρεωμένοι από πάρα πολλή δουλειά, μέσα από μεγάλη υπομονή να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Σ’ αυτή την προσπάθεια πραγματικά θέλω να δείξει κατανόηση και μεγάλη συμπαράσταση ο κόσμος της ομάδας και να είναι για εμάς μία έξτρα και επιπλέον ώθηση στη δύσκολη πορεία που έχουμε».

Για το τι μπορεί να αλλάξει στη συνέχεια: «Το να πεις ότι αλλάζω κάτι από τη μία μέρα στην άλλη δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό και το διαπιστώνεται αυτό σε όλες τις ομάδες και σε όλα τα πρωταθλήματα παγκοσμίως. Εμείς σιγά-σιγά, βήμα-βήμα, λιθαράκι-λιθαράκι, αρχίζουμε να αλλάζουμε κάποια πράγματα ήδη από χθες έτσι ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Η λέξη υπομονή… Δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο, γιατί μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Αυτό είναι απαραίτητο. Ο κόσμος στην προσπάθεια αυτή που γίνεται και ξεκίνησε τώρα θα πρέπει να είναι ο οδηγός μας. Αυτός θα πρέπει να μας βοηθήσει σε όλες τις απόψεις, ακόμα και στην άσχημη και σε κάτι που δεν πάει καλά θα πρέπει έτσι ώστε να βοηθήσει την ομάδα και τα παιδιά, γιατί μιλάμε για μία ιστορική ομάδα και της αξίζει πολύ καλύτερη τύχη από αυτή που έχει μέχρι τώρα».

Για τη φυγή του και την επιστροφή του: «Ως προς το κομμάτι της φυγής μου είχε να κάνει με καθαρά προσωπικούς λόγους. Η επιστροφή μου έχει να κάνει με το ότι ξεπέρασα αυτά τα προσωπικά προβλήματα που είχα και θεωρώ ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει πάρα πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι φαίνεται τον στόχο της και να έχει μία πιο καλή πορεία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook