Το «καυτό» πρόβλημα της μη πληρωμής υπερωριών σε εργαζόμενους του Δήμου Χανίων, καταγγέλθηκε για πολλοστή φορά στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς – ούτε αυτή την φορά – να υπάρξει κάποια σαφής απάντηση από την δημοτική αρχή.

Στο μεταξύ, στον αέρα κινδυνεύει να βρεθεί η πυροπροστασία του Δήμου καθώς – εκτός από τους εργαζόμενους στο ληξιαρχείο και στην γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου – απλήρωτοι είναι και οι εργαζόμενοι του Πυροσβεστικού Σταθμού, οι οποίοι προειδοποίησαν πως θα απέχουν από την εκτός ωραρίου εργασία καθώς και τα Σαββατοκύριακα.

Χαρακτηριστικό είναι το έγγραφο του Δημοτικού Πυροσβεστικού Σταθμού το οποίο ξεκινά ως εξής:

Το θέμα είχε συζητηθεί και πάλι τον Φεβρουάριο με τον Δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα να κάνει λόγο για αλλαγή της διαδικασίας, κάτι που συνεπάγεται καθυστερήσεις.
Όμως ακριβώς τα ίδια είπε και στην συνεδρίαση της Τετάρτης 9/3,  έναν μήνα μετά, και συγκεκριμένα πως για το 2016  «δεν μπορεί να πληρωθούν έκτακτες υπερωρίες πριν δημοσιευτεί το σχετικό ΦΕΚ που περιλαμβάνει την απόφαση του δημάρχου.».

Σε ότι αφορά στις υπερωρίες που οφείλονται από το 2015, η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν πως «έχει ζητηθεί από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου να αποσαφηνίσει αν είναι νόμιμη η διαδικασία πληρωμής που ακολουθούνταν και αναμένεται η απάντησή της…»

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις τόσο από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, όσο και από τους εργαζόμενους, ενώ να σημειωθεί πως στο έγγραφο του Δημοτικού Πυροσβεστικού Σταθμού υπάρχουν και σαφείς αναφορές στα κονδύλια πολιτικής προστασίας, στις οποίες και οφείλει να απαντήσει η δημοτική αρχή.

Μετά απο τα παραπάνω, με το έγγραφο το οποίο υπογράφει ο υπεύθυνος του Πυροσβεστικού Σταθμού κ.Γιώργος Σημαντηράκης, οι εργαζόμενοι προειδοποιούν πως θα σταματήσουν κάθε εργασία εκτός ωραρίου και τα Σαββατοκύριακα.

Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δημοτικός Πυροσβεστικός Σταθμος αποτελεί πρότυπο για την Ελλάδα, αφού ο Δήμος Χανιων είναι από τους λίγους Δήμους στην χώρα που διαθέτουν ανάλογη υπηρεσία.

Να σημειωθεί πως οι πυροσβέστες του Σταθμού στα τέλη του 2015, είχαν βραβευτεί για την προσφορά τους και τις υπηρεσίες τους.

 

Ολόκληρο το έγγραφο του Δημοτικού Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook