Στη δικαιοσύνη εναντίον βουλευτή, ο οποίος δήλωσε ότι το κοινοβούλιο δεν είναι χώρος «για γάιδαρους και για γυναίκες» προσέφυγαν συνάδελφοί του, άντρες και γυναίκες,όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης στην Τεχεράνη.

Βίντεο που δείχνει τον Νεντέρ Γαζιπούρ, νεοεκλεγέντα εκπρόσωπο της επαρχίας Ουρουμιγιέχ, να κάνει αυτήν τη δήλωση στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, τον Φεβρουάριο, κυκλοφόρησε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

«Το κοινοβούλιο δεν είναι χώρος για (…) τους γάιδαρους και τις γυναίκες» είπε στην ομιλία του, κάνοντας επίσης διάφορα άλλα σχόλια, προσβλητικά για τις γυναίκες.

Πολλοί βουλευτές, άνδρες και γυναίκες, κατήγγειλαν τον Γαζιπούρ στον γενικό εισαγγελέα, στην επιτροπή κοινοβουλευτικού ελέγχου, στον απερχόμενο πρόεδρο του κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί και στην Φατεμέχ Ραχμπάρ, την πρόεδρο των γυναικών εκπροσώπων του Σώματος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Η Ραχμπάρ δήλωσε στην εφημερίδα Sharg ότι οι δηλώσεις του Γαζιπούρ «είναι προσβλητικές όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για όλο το κοινοβούλιο».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook