Η Κινητή  Ιατρική Μονάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, η οποία διαθέτει: Υπέρηχο, Καρδιογράφο, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο, κ.α., συνεχίζει τις εξορμήσεις της στην ενδοχώρα, κυρίως σε δυσπρόσιτες περιοχές όπου οι κάτοικοι δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε Κέντρα Υγείας ή Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Την φορά αυτή επισκέφθηκε το όμορφο Σφηνάρι του Δήμου Κισάμου.

Την μονάδα στελέχωσαν εθελοντικά ο ιδιώτης Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης, κ. Φράγκος Κωνσταντίνος, η Μαία του Κέντρου Υγείας Κισάμου κ.Βασιλική Σοφουλάκη και μέρος του επιστημονικού προσωπικού του Αννουσάκειου Ιδρύματος. Συγκεκριμένα διενεργήθηκε δωρεάν τεστ Παπανικολάου (ΠΑΠ) από την Μαία και υπέρηχος άνω – κάτω κοιλίας από το Ιατρό Ακτινοδιαγνώστη κ. Φράγκο.  Παράλληλα υλοποιήθηκε λήψη κοινωνικού & νοσηλευτικού ιστορικού καθώς και έλεγχος των ζωτικών σημείων, (έλεγχος αρτηριακής πίεσης, σακχάρου, επίπεδα κορεσμού οξυγόνου στο αίμα (SpO2)). Συγκινητικό το αγκάλιασμα των κατοίκων όπου επισκέπτεται η Μονάδα και οι πολλές ευχαριστίες τους καθώς μαζί με την καταγραφή του ιατρικού ιστορικού, κυρίως όμως τις Ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται, αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα της υγείας τους, αλλά και σε προληπτικό επίπεδο.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, ευχαρίστησε τον Ιατρό κ. Φράγκο, την Μαία κ. Σοφουλάκη, ως και το Κ.Υ. Κισάμου καί σημείωσε πως στόχος του Αννουσάκειου Ιδρύματος είναι η Κινητή Ιατρική Μονάδα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, τα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής, τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων όπως συνεχίζει να καλύπτει ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, τόσο ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε χώρους Υγείας, όπως στην προκειμένη περίπτωση, όσο επίσης και της μαθητιώσας νεολαίας του τόπου μας. Ευχαρίστησε, επίσης, τους Εθελοντές Ιατρούς που στηρίζουν την δράση αυτή του Αννουσάκειου Ιδρύματος, ως τους εκατοντάδες εθελοντές συνοδοιπόρους στο προνοιακό έργο της Μητροπόλεως, οι οποίοι δραστηριοποιούνται μέσω των δομών και δράσεων του Ιδρύματος.

Πρωτίστως, όπως σημείωσε, την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο αυτής κ. Εφραίμ, για την ευεργετική μεγάλη αυτή δωρεά της Ιατρικής Μονάδας στο Αννουσάκειο, μέσω της οποίας ανακουφίζεται έμπρακτα ο ανθρώπινος πόνος, και χωρίς την οποία (δωρεά) δεν θα μπορούσε να υπάρξει η μεγάλη αυτή προσφορά για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook