Προβληματισμό έχει προκαλέσει στους κατοίκους των Χανίων η συνεχής σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στον νομό Χανίων και κυρίως στα δυτικά και νότια του νομού.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο με ιδιαίτερη προσοχή ενώ είναι αρκετά φειδωλοί στις δηλώσεις. Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Γεωφυσικής & Σεισμολογίας, Φίλιππος Βαλλιανάτος:

Η συχνότητα των σεισμών οφείλεται σε μια μικροδιέγερση που παρουσιάζει η περιοχή και δίνει αυτούς τους σεισμούς μικρού μεγέθους συνέχεια. Ο μεγαλύτερος είναι αυτός που έγινε σήμερα το πρωί, μεγέθους 4,1 ρίχτερ. Συγκαταλάγεται στην ίδια περιοχή με αυτήν στην οποία εκδηλώθηκαν οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες ημέρες. Παρακολουθούμε το φαινόμενο με ιδιαίτερη προσοχή. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μαζί με τον σημερινό σεισμό, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στον νομό Χανίων 37 χερσαίοι σεισμοί διαφόρων μεγεθών και 3 θαλάσσιοι. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι χερσαίοι τους κάνει ιδιαιτέρως αισθητούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook