Διέψευσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος τις πληροφορίες για 2ο διαγνωσμένο κρούσμα ηπατίτιδας Α στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γιαννόπουλος είπε ότι είναι ενήμερος για το άρθρo του Reuters που επικαλείται αξιωματούχο της υπηρεσίας του, αλλά στον βαθμό που ο ίδιος γνωρίζει δεν υπάρχει «προς το παρόν» δεύτερο περιστατικό ηπατίτιδας καταγεγραμμένο. Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ τόνισε ότι οι συνθήκες στην Ειδομένη είναι «απερίγραπτες» και ότι οι «συνάνθρωποί μας πρέπει να μεταφερθούν». Kατέστησε σαφές ότι υπό τέτοιες συνθήκες με δεδομένη την δυναμική της λοίμωξης αυτή καθ’ αυτή είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν θα μείνουμε στο ένα κρούσμα.

Το τηλεγράφημα του Reuters ανέφερε ότι και δεύτερο άτομο στην Ειδομένη διαγνώστηκε με ηπατίτιδα, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Τα στοιχεία του ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ άγνωστο παραμένει επίσης αν το άτομα είχε έρθει σε επαφή με το 9χρονο κορίτσι, που μεταφέρθηκε και αυτό με ηπατίτιδα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αναφέρει το Reuters, ο ιός της ηπατίτιδας μεταδίδεται με την κατανάλωση μολυσμένου νερού και φαγητού ή με απευθείας επαφή με το άτομο που έχει μολυνθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook