Σε εξέλιξη βρίσκεται, παρά την βροχόπτωση, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας…

Τα πεζοδρόμια με τις στοές έχουν κατακλυστεί από χιλιάδες θεατές, που παρακολουθούν προστατευμένοι από την βροχή, τα σατιρικά άρματα του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων και τα μέλη των πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού», που βάζουν, όπως άλλωστε κάνουν κάθε χρόνο, την δική τους σφραγίδα στον μεγάλο πολιτιστικό θεσμό της πόλης.

 

 

Την παρέλαση άνοιξαν η μπάντα του Δήμου και ο εντυπωσιακός και πλουτοκράτης βασιλιάς καρνάβαλος, ενώ τους ακολουθούσε η βασίλισσα του καρναβαλιού. Στη συνέχεια παρέλασαν τα σατιρικά άρματα του δήμου και τα άρματα του καρναβαλιού των παιδιών. Μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα αναμένεται να παρελαύνουν οι 30.000 καρναβαλιστές με τις πολύχρωμες στολές τους και τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, χωρίς να πτοούνται από τη βροχή.

Η παρέλαση της Κυριακής θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου και τους πέντε συλλόγους των σοκολατοριχτών, «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες» και «Σοκολατοπαίκτες», οι οποίοι τηρούν πιστά παραδοσιακό έθιμο.

 

 

Στις 21:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στον μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης του πατρινού καρναβαλιού. Εκεί η παρουσιάστρια της τελετής λήξης, η δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή, θα υποδεχθεί τους χιλιάδες καρναβαλιστές και τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος θα κηρύξει τη λήξη του καρναβαλιού. Αμέσως μετά θα παραδοθεί στην πυρά ο βασιλιάς καρνάβαλος, ενώ τα πυροτεχνήματα αναμένεται να δώσουν λάμψη και χρώματα στην καρναβαλική νύχτα. Θα ακολουθήσει δίωρη συναυλία με το συγκρότημα Passepartout και την τετραμελή ελληνική μπάντα Alcatrash.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook