Διήμερο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα «Διδασκαλία και αξιολόγηση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και το ΤΕΙ Κρήτης, στις 18 και 19 Μαρτίου 2016 στο ΤΕΙ Κρήτης, στο Ηράκλειο. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.

Το Συνέδριο έχει σκοπό, μέσα από θεωρητικές εισηγήσεις, να εφοδιάσει τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων αλλά και τους γονείς με επιστημονικές γνώσεις που σχετίζονται με τις αιτίες των μαθησιακών δυσκολιών των μαθητών/τριών. Επίσης μέσα από τα βιωματικά εργαστήρια, που θα γίνουν ξεχωριστά για την κάθε ειδικότητα, αναμένεται οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες διδασκαλίας και αξιολόγησης μαθητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στο πλαίσιο της συμπεριληπτικής παιδαγωγικής. Ειδικό εργαστήριο θα γίνει για γονείς προκειμένου να βοηθηθούν να υποστηρίζουν τα παιδιά τους αποτελεσματικά μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον και στο πλαίσιο αμφίδρομης συνεργασίας σχολείου – οικογένειας.  

Όσοι εκπαιδευτικοί και γονείς  ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα επιμέρους βιωματικά εργαστήρια, μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://synedriosymvouloi.weebly.com/  καθώς και στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/3gJSrhd1wj  έως και την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016. Η συμμετοχή στις εργασίες του Συνεδρίου είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook