23 Ιουνίου 2016… Ημερομηνία σταθμός για την επόμενη μέρα της Ευρώπης. Ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα στη Βρετανία για την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, έχει επιδοθεί σε μία πρωτοφανή κούρσα ενημέρωσης. Οι Ευρωπαίοι παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις. Μία αγωνία που εντείνεται, καθώς 100 ημέρες πριν τη… μεγάλη μέρα, οι δημοσκοπήσεις προκαλούν τρόμο στους υποστηρικτές της παραμονής. Σε έρευνα που πραγματοποίησε η διεθνούς φήμη εταιρεία ORB International, οι υποστηρικτές του Brexit ανέρχονται στο 52%, έναντι 48% εκείνων που επιθυμούν την παραμονή και σκοπεύουν να λάβουν μέρος στη διαδικασία.

Τέσσερις μονάδες διαφορά, μετά από τόσο μεγάλη διεθνή καμπάνια, μόλις 100 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που θα κρίνει την παρουσία της Βρετανίας στην ΕΕ και ίσως την ύπαρξη της Ένωσης όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, προκαλούν προβληματισμό και τρόμο σε εκείνους που υποστηρίζουν θερμά την παραμονή της Αγγλίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στις ηλικίες από 65 και πάνω, το ποσοστό υπέρ του Brexit είναι διπλάσιο σε σχέση με εκείνο που θέλει την παραμονή.

Τα δε ποσοστά επί του συνόλου του πληθυσμού, είναι επίσης υπέρ του Brexit, να και μειώνονται αισθητά. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 49% επιθυμεί έξοδο και το 47% επιθυμεί την παραμονή στην ΕΕ. Όπως προβλέπεται, η διαδικασία της 23ης Ιουνίου θα εξελιχθεί σε πραγματικό θρίλερ, όχι μόνο για τη Βρετανία, αλλά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook