Την έκδηλη ανησυχία αλλά και τον προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με την προτεινόμενη συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων Νεάπολης  και Αγίου  Νικολάου Λασιθίου, μετέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός,  στον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης-υποστράτηγο κ. Δασκαλάκη Ανδρέα, κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/3) στο Δήμο.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου , κατά την συνάντηση που έγινε παρουσία των επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου  κ.κ. Δημήτρη Κουνενάκη, Γεώργιου Πάγκαλου, του Αστυνομικού Δ/ντη Λασιθίου –ταξίαρχου κ. Μανόλη Πετάση, του  προέδου του Τ.Σ της δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης κ. Νίκου Συλλιγάρδου καθώς και του μέλους της ίδιας κοινότητας αστυνομικού κ. Μανόλη Σπανάκη, δόθηκε  η δυνατότητα να κατατεθούν οι προβληματισμοί και να αιτιολογηθούν οι ενστάσεις της τοπικής κοινωνίας αλλά και των θεσμικών της εκπροσώπων αναφορικά με την κατάργηση του Α.Τ  Νεάπολης, γεγονός που δεν εκπορεύεται –όπως εξήγησε-από στείρους τοπικισμούς,  αλλά από την ανάγκη της εύρυθμης και σωστής λειτουργία των υπηρεσιών σε συστηματική και μόνιμη βάση.

Για πρώτη φορά- τόνισε ο κ. Ζερβός-δικαστικές αρχές (Πρωτοδικείο Λασιθίου,Εισαγγελία Πρωτοδικών κ.α) παρεμβαίνουν  με τρόπο που αρμόζει στο κύρος των υπηρεσιών αυτών και με επιστολές τους,  ζητούν την διατήρηση του Α.Τ Νεάπολης, δεδομένου του σοβαρού κινδύνου που ελλοχεύει σε περίπτωση μη έγκαιρης αστυνομικής επέμβασης για την αντιμετώπιση οποιαδήποτε κινδύνου ή εκρυθμης κατάστασης που είναι πιθανόν να σημειωθεί.

Θέλουμε να πιστεύουμε –ανάφερε- ότι υπάρχει πάντα το «περιθώριο» αναδιάταξης και διαμόρφωσης της πρότασης από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ αναμένουμε να ληφθούν σοβαρά υπόψιν οι ανάγκες πρώτιστα των πολιτών και κατά συνέπεια των δικαστικών υπηρεσιών, των φυλακώνπου βρίσκονται εντός  των ορίων της συγκεκριμένης περιοχής.

Επίσης όπως ο ίδιος έκανε  γνωστό, κατά την παραπάνω συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα της καλύτερης χρήσης των κτιριακών υποδομών του δημοσίου  στην Νεάπολη, μιας και μέχρι σήμερα –όπως γνωστοποίησε-ήδη έχουν υπάρξει οι ενέργειες εκείνες ( κατόψεις  κτιρίων) που καταδεικνύουν την χρησιμότητα και καταλληλότητα τους, ενώ τέθηκε μετ΄επιτάσεως  το ζήτημα της ενιαίας εφαρμογής διατάξεων και νόμων σε όλη την Κρήτη, δεδομένου ότι  διαπιστώνεται μια υπερβολική αυστηρότητα στην περιοχή,  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας θα πρέπει να «εθελοτυφλούν»-εξήγησε- για σοβαρές παραβάσεις (ζητήματα οδικής ασφάλειας, αλκοόλ) που αφορούν ανθρώπινες ζωές!

Με την σειρά του ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ. Ανδρέας Δασκαλάκης, δήλωσε γνώστης των ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγίου Νικολάου – μια περιοχή που όπως είπε πέραν των δεκάδων φιλοξενούμενων κάθε χρόνο, αποτελεί και έναν από τους  πλεόν δημοφιλής προορισμούς  VIP  επισκεπτών σε όλο το νησί.
Ο υφιστάμενος σχεδιασμός της ΕΛΑΣ- έκανε γνωστό-  στοχεύει κυρίως στην ενδυνάμωση του αισθήματος ασφαλείας σε ότι αφορά την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ σε αναφορές που έγιναν σε ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της υπαίθρου, δήλωσε ότι στόχος της αστυνομίας είναι να καταδείξει που φτάνουν τα όρια της νομιμότητας και της ανοχής!  Τέλος ανέφερε ότι ενδελεχώς θα εξετάσει το ζήτημα της παραμονής του Αστυνομικού Τμήματος Νεαπόλεως, ζητώντας και λαμβάνοντας απαντήσεις από την ηγεσία της ΕΛΑΣ, που επιλαμβάνεται του κρίσιμου για την περιοχή ζητήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook