Ο «βράχος-ακροβάτης» στο Κολοράντο αποτελεί έναν από τους πιο φωτογραφημένους βράχους του είδους του λόγω της θέσης στην οποία βρίσκεται αλλά και της ιδιαιτερότητας του.

Μοιάζει σχεδόν να αιωρείται καθώς στέκεται σε μια λεπτή μύτη κάνοντας τον επισκέπτη να νομίζει ότι θα πέσει.

Ο «Balanced Rock», όπως λέγεται, βρίσκεται στον «Κήπο των Θεών» στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Ο «Κήπος των Θεών» έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό φυσικό ορόσημο από το 1971 και η περιοχή αρχικά ονομαζόταν Red Rock Corral. Πρόκειται για έναν πλούσιο οικολογικό πόρο και ένας καθηγητής βιολογίας ανέφερε ότι το πάρκο είναι «η πιο έντονη αντίθεση ανάμεσα στις πεδιάδες και τα βουνά στη Βόρεια Αμερική».

Διαθέτει διαδρομές για πεζοπορία και ποδηλασία, ενώ η αναρρίχηση επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια για την αποφυγή ατυχημάτων. Ο παράξενος βράχος που στέκεται στην μύτη του αποτελεί δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο ιδιαίτερα λόγω και της εύκολης πρόσβασης σε αυτόν.

Οι σχηματισμοί των κόκκινων βράχων στον «Κήπο του Θεού» δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας γεωλογικής αναταραχής σε ένα φυσικό ρήγμα πριν από εκατομμύρια χρόνια και σήμερα έχουν αφήσει αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα. Εκτός βέβαια από τον «βράχο- ακροβάτη» υπάρχουν εξίσου εντυπωσιακοί βράχοι σε διάφορους σχηματισμούς σε αυτό το Πάρκο του Κολοράντο.

Ο «βράχος-ακροβάτης» είναι ένας συνδυασμός από χοντρή άμμο, χαλίκι, διοξείδιο του πυριτίου και αιματίτη και λέγεται ότι η βάση του φθείρεται σταδιακά. Μεταξύ των άλλων σχηματισμών των βράχων είναι «Ο πύργος της Βαβέλ» και «Οι τρεις Χάριτες». Αντίστοιχοι βράχοι-ακροβάτες υπάρχουν και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Δείτε τις φωτογραφίες…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook