Την απόφαση να μην μπουν τα παιδιά τους στο κτίριο του Λυκείου Κισσάμου εάν δεν υπάρξει έγγραφη βεβαίωση για την ασφάλεια του κτιρίου, έλαβε η γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Αναλυτικά στην  χθεσινή συνέλευση του συλλόγου τέθηκε προς συζήτηση και ψήφιση πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου η οποία αναφέρει πως «αν δεν λάβουμε γραπτή έκθεση για την μη επικινδυνότητα του κτηρίου, να μην επιτρέψουμε στα παιδιά μας να εισέλθουν στο χώρο».
, σύμφωνα με τα άρθρα του καταστατικού αυτού.

Παρών στην Γεν. Συνέλευση ήταν ο Δήμαρχος Κισάμου κος Θ. Σταθάκης και ο Αντιδήμαρχος Υπεύθυνος για θέματα Παιδείας κος Β. Γλαμπεδάκης, καθώς και ο Διευθυντής του ΓΕ.Λ. Κισσάμου κος Γ. Ψαράκης.

Όπως αναγράφεται στα πρακτικά της συνέλευσης «Από πλευράς Συλλόγου έγινε η ακόλουθη τοποθέτηση: «Μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα, και τον φόβο για την στατικότητα του κτηρίου του ΓΕ. Λ. (και ΕΠΑΛ) Κισσάμου, μετά τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές και γραπτές οχλήσεις προς τον Δήμο και την Περιφέρεια, έχουμε ζητήσει να αποστείλουν άμεσα κλιμάκιο ειδικών, αρμοδίων υπαλλήλων των υπηρεσιών τους, για έλεγχο – αυτοψία του σχολικού συγκροτήματος και  γραπτή βεβαίωση για την στατική επικινδυνότητά του ή όχι». Έχουμε λάβει υπόσχεση ότι αύριο το πρωί, 09.00 π.μ. (σ.σ. σήμερα) θα βρίσκεται κλιμάκιο της Περιφέρειας εδώ, στο Σχ. Συγκρότημα, για να γίνει αυτός ο έλεγχος που ζητούμε από την αρχή του σχ. έτους. 

Ο κος Δήμαρχος μας εξέθεσε τις απόψεις του και τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του Δήμου, σχετικά με τα θέματα των Λυκείων.
Επίσης εξέθεσαν τις απόψεις τους αρκετοί από τους παρευρισκόμενους γονείς.

Στην συνέχεια ζητήσαμε από τους γονείς να ψηφίσουν την πρόταση του Δ.Σ.

Τα μέλη της Γεν. Συνέλευσης ψήφισαν κατά πλειοψηφία ΝΑΙ στην πρόταση του Δ.Σ.:«αν δεν λάβουμε γραπτή έκθεση για την μη επικινδυνότητα του κτηρίου, να μην επιτρέψουμε στα παιδιά μας να εισέλθουν στο χώρο».

Μετά την επίσκεψη-αυτοψία του κλιμακίου ειδικών, αρμοδίων υπαλλήλων, θα ακολουθήσει νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, προς ενημέρωση των γονέων και των μαθητών του ΓΕ.Λ. και της ευρύτερης τοπικής κοινότητας, και θα παρθούν περαιτέρω αποφάσεις.

(Με πληροφορίες απο sadentrepese.blogspot)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook