Κατά 12 ώρες μειώθηκε η διάρκεια εφημερίας της Πνευμονολογικής Κλινικής του Θριασίου Νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα του Νοσοκομείου που πρόσκειται στο Π.Α.ΜΕ. Οι εργαζόνενοι υποστηρίζουν ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες κλινικές ως απόρροια του μειωμένου προϋπολογισμού χρηματοδότησης του νοσηλευτικού ιδρύματος. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Πνευμονολογική Κλινική που διαθέτει 30 κρεβάτια, καλύπτεται μόνο από ειδικευόμενους γιατρούς, συμπεριλαμβανομένου και του διευθυντή, ενώ λείπουν και δύο τουλάχιστον νοσηλευτές, με αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση της εντατικοποίησης και τα δεκάδες χρωστούμενα ρεπό. Η πληρότητα ξεπερνάει το 100%, καθώς στις γενικές εφημερίες του προηγούμενου διαστήματος, ο αριθμός των εισαγωγών κυμάνθηκε από 30 έως 55 ασθενείς. 

Η κατάσταση αυτή οδήγησε την διοίκηση του νοσοκομείου στη μείωση της διάρκειας της εφημερίας της κλινικής στις 12 από τις 24 ώρες.

Παρόμοια έλλειψη προσωπικού αντιμετωπίζουν και άλλες κλινικές του Θριασίου, όπως η Αιμοδοσία που εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς διευθυντή, με δύο μόνο μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς, οι Παθολογικές κλινικές, η ΦΙΑΠ, η ΩΡΛ, η Ορθοπεδική, η Καρδιολογική κλινική αλλά και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στη Γενική ΜΕΘ λείπουν δύο τουλάχιστον ειδικευμένοι γιατροί, ενώ λόγω τεχνικών προβλημάτων λειτουργούν τα επτά από τα οκτώ κρεβάτια.

Η Επιτροπή Αγώνα Θριασίου Νοσοκομείου του Π.Α.ΜΕ καλεί σε συστράτευση τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και τους κατοίκους της περιοχής στην διεκδίκηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, για επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου και ιατροτεχνολογικό εκσυγχρονισμό του. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook