Μετά από δύο δημοσιεύματα στο Flashnews.gr, την Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσει η επισκευή του αγωγού στον Σκινέ από τον οποίο «επέστρεφαν» στο παρακείμενο ποτάμι χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού.

Βέβαια, η ευθύνη δεν ήταν του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, όπως είχε αναφέρει ο αναγνώστης που έκανε στην σχετική καταγγελία, αλλά της ΔΕΥΑΒΑ στην οποία έχει περιέλθει η ύδρευση του Δήμου Πλατανιά και στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει ο συγκεκριμένος αγωγός.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο Flashnews.gr  ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, στο συγκεκριμένο ποτάμι υπάρχει μια δεξαμενή (υδρομάστευση) στην οποία συλλέγεται το νερό του ποταμού με φυσική ροή. 

Από την δεξαμενή  ξεκινά αγωγός ο οποίος  στην συνέχεια διακλαδώνεται προκειμένου να μπορούν οι αγρότες να αρδεύουν  τα χωράφια τους.  

Όμως μια από αυτές τις διακλαδώσεις έσπασε με αποτέλεσμα το νερό να μπαίνει σε ένα κανάλι και να επιστρέφει και πάλι στο ποτάμι από όπου προήλθε.

Η διαβεβαίωση που δόθηκε είναι πως το πρωί της Πέμπτης, συνεργείο της ΔΕΥΑΒΑ θα επισκευάσει τον σπασμένο αγωγό, προκειμένου να μπορέσουν να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους, κάτι το οποίο δεν είχε τον χαρακτήρα του επείγοντος λόγω και των καιρικών συνθηκών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook