Η Κυριακή της Ορθοδοξίας έχει καθιερωθεί από ετών ως επίσημη εορτή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) ως ευκαιρία προσευχής, πνευματικού προβληματισμού και διαπροσωπικής κοινωνίας. 

Η φετινή εορτή την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα λόγω και της πρόσφατης απόφασης των Προκαθημένων, όπως η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιηθεί στην ΟΑΚ από 16-26 Ιουνίου τ.έ. 

Της Θείας Λειτουργίας θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, συλλειτουργούντος και του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.  Θα ακολουθήσει η λιτάνευση των ιερών εικόνων κατά την συνήθη τάξιν της Εορτής. 
Στη συνέχεια θα γίνει η καθιερωμένη επίσημη εορτή του Ιδρύματος, με ομιλητή  τον καταξιωμένο Έλληνα Σκηνοθέτη κ. Ιωάννη Σμαραγδή, με θέμα: «Όταν το Φως του Θεού ενεργοποιεί τα όνειρα…».

Ο κ. Σμαραγδής με την παρουσία του στα Χανιά θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος, καθώς και σε Βιβλιοπαρουσίαση που διοργανώνει η ΟΑΚ και η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook