Ευχαριστήριο μήνυμα έστειλε ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διάσωση ενός Νορβηγού τουρίστα που είχε εγκλωβιστεί στα Λευκά Όρη.

Όπως αναφέρει στο μήνημά του:

“Μετά την επιτυχή επιχείρηση διάσωσης του Νορβηγού περιπατητή, ο οποίος εγκλωβίστηκε στην περιοχή των Λευκών Ορέων ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ζερβός Ιωάννης θέλει να ευχαριστήσει για την σημαντική προσφορά τους όλους όσους συμμετείχαν στην όλη επιχείρηση.

Ιδιαίτερα τους διασώστες  οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες κατάφεραν και προσέγγισαν τον περιπατητή και τον μετέφεραν περπατώντας πάνω στο χιόνι. Συγκεκριμένα τους κ.κ. Πλυμάκη Σταύρο, Κοντορινάκη Ανδρέα, Κοκοτσάκη Αλέξανδρο και Νευράκη Στέλιο, πυροσβέστες του πυροσβεστικού κλιμάκιου Βρυσών και τον κ. Μαλινδρέτο Δημήτριο  πυροσβέστη Π.Υ. Χανίων.
 
Επίσης τον Περιφερειακό Διοικητή Π.Υ. Κρήτης κ. Μαραγκάκη Ιωάννη, τον Διοικητή Π.Υ. Χανίων κ. Μπουντουράκη Δημοσθένη, τον Αναπληρωτή Διοικητή του κλιμακίου Βρυσών κ. Αργυρόπουλο Σωτήριο για το συντονισμό της επιχείρησης.

Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε το δίκαιο του αιτήματος μας για ίδρυση και λειτουργία ομάδας ΕΜΑΚ με έδρα το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Βρυσών προκειμένου να επεμβαίνει άμεσα σε περιστατικά διασώσεων στην Π.Ε. Χανίων και ειδικότερα στον ορεινό όγκο των Λευκών ορέων όπου με βάση τα πραγματικά δεδομένα είναι σε αριθμό τα περισσότερα στην ελληνική επικράτεια. 

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι με βάση και το χτεσινό περιστατικό εάν η ομάδα διάσωσης καθυστερούσε περιμένοντας την ΕΜΑΚ, που προσήλθε από το Ηράκλειο δεν μπορούσε έγκαιρα πριν νυχτώσει να εντοπίσει και να μεταφέρει τον περιπατητή με αποτέλεσμα την σχεδόν βέβαιη απώλεια της ζωής του και την έκθεση σε κίνδυνο και των ίδιων των διασωστών.
Πρέπει η πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα ειδικότερα όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook