Την απόφαση να μην μπουν τα παιδιά στο σχολικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΛ  Κισσάμου την Πέμπτη και την Παρασκευή, αποφάσισαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, ανησυχώντας για την στατικότητα του κτιρίου λόγω της έντονης σεισμικότητας στην περιοχή.

Χθες κλιμάκιο τεχνικών από την Π.Ε. Χανίων πήγαν στο σχολικό κτίριο, έλεγξαν την στατικότητά του, αλλά έφυγαν χωρίς να δώσουν τις  γραπτές διαβεβαιώσεις ασφάλειας που ζητούν οι γονείς.

Έτσι αποφασίστηκε να μην πάνε στο σχολείο οι μαθητές για δύο ακόμη ημέρες, ενώ είναι προς το παρόν άγνωστο το τι θα γίνει από την Δευτέρα.

Πάντως ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης επεσήμανε πως το κτίριο δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα στατικότητας, ενώ γνωστοποίησε ότι ο Δήμος προχωρά σε μελέτη ανακατασκευής του κτιρίου με σκοπό να χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ώρες εμφανίζεται μια ύφεση στην σεισμική δραστηρίοτητα στην περιοχή της Κισσάμου.

Οι δύο τελευταίοι σεισμοί άνω των 3.00 Ρίχτερ κατεγράφησαν:

Χθες Τρίτη στις 14:51 με μέγεθος 3,2 Ρίχτερ με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα νότια του Πλατάνου και σήμερα στην 1:16 μετά τα μεσάνυχτα με μέγεθος 3,0 Ρίχτερ με επίκεντρο 14 χιλιόμετρα νότια του Πλατάνου.

(φωτο: sadentrepese.blogspot.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook