Μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και κινδύνους αντιμετωπίζουν όλοι όσοι κινούνται με οχήματα στο τμήμα από τον Ταυρωνίτη μέχρι τις Βουκολιές, του δρόμου που συνδέει τις βόρειες περιοχές των Χανίων με την Παλαιόχωρα .

Ο δρόμος σκάφτηκε πριν από καιρό για να τοποθετηθούν αγωγοί αποχέτευσης, αλλά η αποκατάσταση του οδοστρώματος φαίνεται πως έγινε με απαράδεκτο τρόπο και με αποτέλεσμα, οι οδηγοί για να αποφύγουν τις λακκούβες και τα σαμαράκια, να είναι αναγκασμένοι να οδηγούν καταμεσής του δρόμου!!

Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο του πρώην Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων κ. Αρτέμη Κουτσαυτάκη, όπως το δημοσιοποίησε στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Αγαπητοί φίλοι και συντοπίτες θα ήθελα να εκφράσω κάποιες απόψεις που αφορούν τον τόπο που ζούμε και κινούμαστε καθημερινά…. Ο Δήμος μας ( Δήμος Πλατανιά), έχει την τιμή, να έχει ως δήμαρχο έναν από τους αποτελεσματικότερους δημάρχους των τελευταίων ετών. Όμως κύριε Δήμαρχε κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους με την επαρχ. οδό Ταυρωνίτη – Βουκολιών.

Όπως γνωρίζετε είναι από τους βασικότερους δρόμους που συνδέουν την εθνική οδό, με όλα τα χωριά της περιοχής, αλλά κυρίως με την Παλαιόχωρα, που αποτελεί τόπο προορισμού των περισσοτέρων τουριστών (Ελλήνων και ξένων) που επισκέπτονται το νομό Χανίων. Και όμως από το έτος 2013 που έγιναν οι εργασίες εκσκαφής του οδοστρώματος και τοποθετήθηκαν σωλήνες για το βιολογικό, ο υπεύθυνος εργολάβος σκέπασε τα χαντάκια και επανατοποθέτησε ασφαλτοτάπητα, αλλά οι κακοτεχνίες που έγιναν, μάλλον έκαναν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας ακατάλληλο…και συγκεκριμένα το δεξιό ρεύμα όπως κινούμαστε από Βουκολιές προς Ταυρωνίτη.

Τα αυτ/τα μας “χορεύουν”- κινούνται σχεδόν ανεξέλεγκτα και αναγκαζόμαστε να κινούμαστε στη μέση της οδού, με κίνδυνο να προκληθεί τροχαίο ατύχημα και να χαθούν ανθρώπινες ζωές.Ο δρόμος μας ήταν από τους καλύτερους του νομού και έχει γίνει πλέον σχεδόν ακατάλληλος για κυκλοφορία. Έτσι με τον ίδιο τρόπο κινούνται και οι νταλίκες που έρχονται φορτωμένες με αγροτικά προϊόντα από την περιοχή της Κουντούρας, για να προλάβουν το καράβι.

Κινούνται στη μέση του δρόμου και ο άλλος οδηγός που κινείται στο ρεύμα του, κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να αποφύγει το ατύχημα και να μην καταπλακωθεί από κάποια νταλίκα. Καταλαβαίνω κύριε Δήμαρχε ότι υπάρχει έλλειψη οικονομικών πόρων και φυσικά αδυναμία εκτέλεσης-ολοκλήρωσης έργων. Όμως νομίζω ότι η αποκατάσταση της συγκεκριμένης οδού θα πρέπει να τεθεί στις πιο υψηλές προτεραιότητες σας για διεκδίκηση των απαιτούμενων κονδυλίων. 

Τα αυτοκίνητα μας συνεχώς “παθαίνουν” φθορές όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, ενώ παράλληλα συνεχίζει να υπάρχει ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα ενόψει της τουριστικής περιόδου.»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook