Το πρόστιμο επεβλήθη από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για παραβίαση περιβαλλοντικής νομοθεσίας – Κατακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που απέρριψε την ένσταση του Δήμου Χανίων.

Η παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων για την χρήση παλαιού λατομείο στο Χωρδάκι Ακρωτηρίου ως χώρου εναπόθεσης αδρανών υλικών και προϊόντων εκσκαφών και κατεδαφίσεων, ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης επέβαλλε πρόστιμο στον Δήμο Χανίων ύψους 8.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, με προηγούμενη απόφασή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων είχε εγκρίνει την χρήση του παλαιού λατομείου στην θέση Ρούμα στο Χωρδάκι Ακρωτηρίου, ως χώρου «υποδοχής και αποθήκευσης αδρανών υλικών προϊόντων εκσκαφών και κατεδαφίσεων».

Η απόφαση αυτή επέβαλλε στον Δήμο Χανίων συγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, οι οποίοι – όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια, παραβιάστηκαν με αποτέλεσμα και την επιβολή του προστίμου.

Ο Δήμος Χανίων προσέφυγε κατά της απόφασης στην Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία όμως με την απόφαση την οποία παρουσιάζει το Flashnews.gr, απέρριψε την προσφυγή και κατακύρωσε το πρόστιμο των 8.000 ευρώ κατά του Δήμου Χανίων.

Και τα εύλογα ερωτήματα  που προκύπτουν, είναι γιατί δεν τηρήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι  από τον Δήμο Χανίων και εάν έστω και μετά την επιβολή του προστίμου έγιναν κάποιες ενέργειες για αποκατάσταση του προβλήματος;

Οπως φαίνεται και παρακάτω στην φωτογραφία, εκτός από υλικά εσκαφών και κατεδαφίσεων, υπάρχουν και πάρα πολλά σκουπίδια στο χώρο. Να σημειωθεί οτι η φωτογραφία είναι από παλαιότερη επίσκεψη μας στην περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook