Στις 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνης στο χώρο λειτουργίας του Κέντρου αναφορικά στη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης (μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ρεθύμνης) με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου προκειμένου να υλοποιηθεί το τρίτο πακέτο του ευρωπαϊκού έργου SAVE -Solutions Against Violence in Europe- Καταπολέμηση της βίας στην Ευρώπη απέναντι στα παιδιά, του οποίου εταίρος είναι η Περιφέρεια.  

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από την πλευρά της Περιφέρειας η κ. Καββάλου Μαρία, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, η κ. Βλασάκη Κ. συντονίστρια του έργου και η κ. Μαρκάκη Κ. ως η θεματική ειδικός του έργου. Από την πλευρά του Κέντρου Ψυχικής Υγείας παρίσταντο ο Διευθυντής κ. Λιοδάκης Α. και 4 στελέχη του Κέντρου, οι οποίοι είναι ειδικοί επιστήμονες στο χώρο της πρόληψης, της ανίχνευσης και της αντιμετώπισης της παιδικής κακοποίησης. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την Περιφέρεια για το έργο και τις απαιτήσεις του και ακολούθησε συζήτηση με τη σημαντική συμβολή των στελεχών του Κέντρου Ψυχικής Υγείας. Η συζήτηση αφορούσε στην εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων υλοποίησης των απαιτούμενων από το έργο εργαστηρίων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε γυμνάσια της περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.   
Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων οι ειδικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι κ.α. του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνης με τη συμβολή της Περιφέρειας, θα εργαστούν με τα παιδιά κάνοντας χρήση υλικών όπως γραφική ύλη, φωτογραφίες και βίντεο σχετικού υποστηρικτικού περιεχομένου προκειμένου να συζητήσουν για τα θέματα της πρόληψης και της ανίχνευσης κακοποιητικών συμπεριφορών απέναντί τους (σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική κακοποίηση). 

Η πραγματοποίηση των εργαστηρίων στοχεύει στη δημιουργία αμυντικού μηχανισμού και την εσωτερίκευση αυτού από τα παιδιά, ώστε να αναγνωρίζουν και να προβλέπουν τους παράγοντες ρίσκου, που οδηγούν σε κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντί τους.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook