Η Audi έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία και τις φωτογραφίες του ανανεωμένου A5 σε όλες τις εκδόσεις του (Coupe, Sportback, Cabrio).

 
\"\"
Από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης οι σημαντικότερες αλλαγές εντοπίζονται στον προφυλακτήρα και στα επανασχεδιασμένα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, που διαθέτουν φώτα ημέρας LED.
 
\"\"

Σύμφωνα με την Audi το νέο A5 είναι πιο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Υπάρχουν διαθέσιμοι για το μοντέλο τρεις κινητήρες TFSI και τέσσερις ΤDI, που ξοδεύουν 11% λιγότερο καύσιμο και εκπέμπουν ως 22% λιγότερους ρύπους διοξειδίου του άνθρακα.
 
\"\"

Κινητήρες βενζίνης

Βασικό μηχανικό σύνολο είναι ο 1.8 TFSI με 170 ίππους και μέση κατανάλωση 5,7 λίτρα ανά 100 χλμ. Παραπάνω βρίσκεται ο δίλιτρος TFSI με τους 211 ίππους και «οροφή» είναι ο V6 των τριών λίτρων, ισχύος 272 ίππων.

 
\"\"

Κινητήρες πετρελαίου
Βασικός είναι ο δίλιτρος TDI με 177 ίππους και 4.7 λίτρα ανά 100 χλμ. μέση κατανάλωση. Ακολουθούν δύο τρίλιτροι TDI, ισχύος 204 και 245 ίππων. Ο τρίλιτρος TDI είναι ο πιο οικονομικός V6 κινητήρας που παράγεται αυτή τη στιγμή στον κόσμο, καθώς καταναλώνει μόλις 4,9 λίτρα ανά 100 χλμ. και εκπέμπει 129 γραμμάρια ανά χλμ. ρύπους διοξειδίου του άνθρακα. Τους επόμενους μήνες θα ανακοινωθεί και ένας ακόμη diesel κινητήρας, που θα πληρεί τις προδιαγραφές Euro 6.

\"\"

 
Το ανανεωμένο Audi A5 εφοδιάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό και το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG.
 
\"\"

4troxoi
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook