Ουσιαστικά, απροστάτευτοι είναι οι πολίτες έναντι λαθών ή τυχόν αυθαιρεσιών της υπηρεσίας ελέγχου στάθμευσης και κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Χανίων, όπως προέκυψε κατά την σημερινή συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό της πεντάμηνης λειτουργίας της υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις του Flashnews.gr αναφορικά με καταγγελία αναγνώστριας για το ότι της επεβλήθη πρόστιμο ενώ είχε πληρώσει κανονικά σε χώρο στάθμευσης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, είπε πως δεν υπάρχει τρόπος ο πολίτης που θίγεται να αποδείξει πως πλήρωσε ακόμη κι αν προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής (!).

«Δεν σημαίνει ότι ο κάθε δημότης ότι ισχυρίζεται είναι σωστό.  Η υπηρεσία εξήγησε ότι δεν ήταν εις θέσιν, αυτό το αποδεικτικό στοιχείο, ένα χαρτάκι δηλαδή, να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο για την υπηρεσία. Εμείς δεν αμφισβητούμε την αλήθεια των λόγων του καθενός, όμως δεν μπορεί να αποτελεί απόδειξη…»

είπε ο κ.Βάμβουκας, ενώ στις συνεχιζόμενες ερωτήσεις επέμεινε:

«….Θεωρώ ότι δεν μπορεί ο καθένας να απαιτεί κάτι το οποίο δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο, ανεξαρτήτως του αν είναι ειλικρινής ή όχι…»

Σε ότι αφορά στο ότι η καταγγέλλουσα είχε βάλει την απόδειξη στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου της, ο κ. Βάμβουκας είπε: 

«Ποιος μπορεί να μας αποδείξει ότι μπήκε στο πίσω παρμπρίζ. Δεν μπορεί να μας το αποδείξει κάποιος.»

Από την πλευρά του για το ίδιο θέμα, ο κ. Φραγκάκης ανέφερε ότι «σκοπός μας δεν είναι να αδικήσουμε κανέναν, αλλά να διατηρήσουμε την πόλη σε ένα επίπεδο….. Η γενική εικόνα για την υπηρεσία είναι μια καλή εικόνα. Ας μην στεκόμαστε σε κάποια περιστατικά τα οποία δεν αμαυρώνουν την συνολική εικόνα….»

Σε ότι αφορά στον απολογισμό της λειτουργίας της υπηρεσίας η οποία ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2015 με 10 άτομα προσωπικό, τόσο ο Δήμαρχος Χανίων, όσο και ο Γ.Γ. του Δήμου, ανέφεραν πως έχει επιφέρει θετικά αποτελέσματα παραθέτοντας και αριθμητικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στους πέντε αυτούς μήνες:

 

Πραγματοποιήθηκαν 1019 έλεγχοι για καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων και βεβαιώθηκαν 51 παραβάσεις.

Βεβαιώθηκαν 4003 παραβάσεις  στην ελεγχόμενη στάθμευση.

Σιενεργήθηκαν 11 έλεγχοι στις λαικές αγορές και 10 έλεγχοι στο υπάιθριο εμπόριο για το οποίο βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις.

Επίσης διεκπεραιώθηκαν 147 ενστάσεις, για τις οποίες , όμως δεν δόθηκαν στοιχεία για το πόσες εγκρίθηκαν και πόσες απορρίφθηκαν. 

 

Τέλος ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε πως το μεγάλο στοίχημα για την υπηρεσία είναι η θερινή περίοδος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook