Παγκρήτιο αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο, με  επίκεντρο τις εξελίξεις στο προσφυγικό, διοργανώνεται από φορείς των Χανίων το Σάββατο 19 Μάρτη, στις 12: 00 στη πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Στο συλλαλητήριο απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής με ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, αναφέροντας τα εξής:

“-Δεν είναι δυνατό αεροπλάνα να ξεκινούν από τη βάση της Σούδας για να ισοπεδώσουν το Ιράκ και το Αφγανιστάν και να πιστεύουμε ότι τα θύματα αυτών των εγκλημάτων δεν θα φτάσουν ποτέ στην πόρτα μας.

-Δεν είναι δυνατό η Συρία να βομβαρδίζεται από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και την Αυστραλία, και εμείς να αναρωτιόμαστε γιατί οι Σύριοι “δεν μένουν στη χώρα τους να πολεμήσουν”.

-Δεν είναι δυνατό ο δυτικός κόσμος να εκμεταλλεύεται, να καταληστεύει τον υπόλοιπο κόσμο και να πιστεύουμε πως τα θύματα αυτής της λεηλασίας δε θα αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής.

Tο ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι φράχτες που υψώνονται στην Ευρώπη, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι απελάσεις δεν είναι “ρεαλιστική πολιτική”, είναι δολοφονίες! Δεν γινόμαστε συνένοχοι. Δεν ανεχόμαστε τη τρομοϋστερία και τις ρατσιστικές επιθέσεις. Δεν ξεχνάμε ότι οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες.

 Συμμετέχουμε στην προσπάθεια όλων αυτών των ανθρώπων που, στα νησιά, στον Πειραιά, στην Ειδομένη, φροντίζουν για τη στέγαση τους, την περίθαλψη τους, για ένα πιάτο φαγητό. 

Καλούμε σε όλους τους Χανιώτες να συμμετάσχουν μαζικά στο παγκρήτιο αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από μαζικούς φορείς της πόλης το Σάββατο 19 Μάρτη, στις 12: 00 στη πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Ο πόλεμος γεννάει την προσφυγιά 
Ζωή με αξιοπρέπεια 
Ελεύθερη μετακίνηση γη όλους”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook