To αεροσκάφος, τύπου Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai, που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) προς το Ροστόφ της νότιας Ρωσίας συνετρίβη στις 02:30 (ώρα Ελλάδας) περίπου το πρωί του Σαββάτου, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don .

Οι 62 επιβαίνοντες της αεροπορικής πτήσης με κωδικό FZ981 πρέπει να θεωρούνται νεκροί ανέφεραν ρώσοι αξιωματούχοι.

“Δυστυχώς είναι όλοι νεκροί”, δήλωσε ο Βίκτορ Γιανουτσένκο, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ανάμεσα στους 55 επιβαίνοντες και τα 7 μέλη του πληρώματος που σκοτώθηκαν, πηγές αναφέρουν ότι βρίσκονταν τέσσερα παιδιά.

Τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν υλικό από κάμερα ασφαλείας, που θεωρείται ότι δείχνει τη στιγμή της συντριβής

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροσκάφος συνετρίβη με την επαφή του με το έδαφος, όπως ανέφερε η αρμόδια επιτροπή ερευνών στο πρακτορείο Tass.

Όπως δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24 ο κυβερνήτης του Ροστόφ, Βασίλι Γκολούμπεβ οι αεροδιάδρομοι στο αεροδρόμιο είχαν ανασκευαστεί τον περασμένο χρόνο, σημειώνοντας πως βρίσκονταν σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με πηγή των αστυνομικών δυνάμεων, οι κακές καιρικές συνθήκες και οι κακοί χειρισμοί του πληρώματος είναι ανάμεσα στις πιθανές αιτίες της συντριβής.

Ο επικεφαλής του τοπικού τμήματος του υπουργείου εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας, Ιγκόρ Οντέρ, δήλωσε ότι οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν κάτοικοι του Ροστόφ, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονταν και τέσσερις ξένοι υπήκοοι.

Τα αεροσκάφη με προορισμό το αεροδρόμιο στέλνονται σε άλλα αεροδρόμια, μετά το δυστύχημα, ανέφερε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας.

Η αεροπορική εταιρεία FlyDubai, με ανάρτηση της στο Facebook ανέφερε πως ερευνά το περιστατικό και θα δώσει στη δημοσιότητα επιπλέον πληροφορίες.

Δείτε εικόνες από το αεροδρόμιο του Ροστόφ, όπως τις αναμεταδίδει το Russia Today στην ιστοσελίδα του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook