Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση υπουργών Εργασίας, Γ.Κατρούγκαλου και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών.

Πάντως, το κουαρτέτο αναχωρεί την Κυριακή χωρίς συμφωνία, όπως όλα δείχνουν και η συνέχεια παραπέμπεται στις τεχνικές ομάδες.

Κορυφαίοι παράγοντες του οικονομικού επιτελείου ανέφεραν μετά το πέρας των διαβουλεύσεων την Παρασκευή το βράδυ ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά στο θέμα του φορολογικού, ωστόσο η τελική συμφωνία για το θέμα θα υπάρξει μόλις κλειδώσει το σύνολο των θεμάτων.

Μετά το πέρας της συνάντησης του Σαββάτου είναι πιθανό να υπάρξει μία τελική επαφή της διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής του κουαρτέτου για να καθοριστούν οι εκκρεμότητες που απομένουν.

Κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου ανέφερε ότι παραμένει ένα μικρό δημοσιονομικό κενό περίπου στο ένα τρίτο του συνόλου (600 εκατ. ευρώ) το οποίο θα συζητηθεί σε τεχνικό επίπεδο.

Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι τα βασικά αγκάθια ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και στο κουαρτέτο είναι τέσσερα:

Το πρώτο είναι η απαίτηση του ταμείου για χαμηλότερο αφορολόγητο στην περιοχή των 7000 ευρώ.
Το δεύτερο είναι οι αντιδράσεις των δανειστών για το νομοσχέδιο που αφορά στην εθελοντική δήλωση των αδήλωτων εισοδημάτων.
Το τρίτο είναι το ζήτημα των κόκκινων δανείων, σημείο στο οποίο η πλευρά του ΔΝΤ επιμένει στην πώληση όλων των δανείων στα ξένα funds.
Το τέταρτο σημείο διαφωνίας αφορά στη μόνιμη ένσταση από το Ταμείο για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook