Ακόμα ένας προπονητής, και μάλιστα ένας εκ των κορυφαίων στην Ελλάδα, ο Σάκης Τσιώλης έκανε ειδική μνεία στον Κισσαμικό και απένειμε τα εύσημα στη Χανιώτικη ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΛ:

«Όντως στον Κισσαμικό μπορούν να είναι περήφανοι. Η αγωνιστική τους συμπεριφορά μόνο περήφανους μπορεί να τους κάνει. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει. Όσον αφορά τη δική μας ομάδα, όντως, δεν ήταν αυτή η ομάδα που περιμένει όλος ο κόσμος, οι φίλαθλοί μας, αλλά αυτή τη στιγμή ο πρωταθλητισμός αυτά έχει. Θα πρέπει και στα υπόλοιπα δέκα παιχνίδια ο κόσμος να είναι έτσι αποφασισμένος και να έρθει να βοηθήσει την ομάδα μέχρι το 95’. Έτσι κερδίζονται τα πρωταθλήματα. Εγώ δεν θυμήθηκα ποτέ δεν θυμάμαι, από το α’ τοπικό μέχρι το παγκόσμιο Κύπελλο, ομάδα να πήρε το πρωτάθλημα άνετα. Βλέπετε και με τη Λέστερ τι γίνεται, υπάρχει κι ένα παράδειγμα εκεί. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε δυο γρήγορες φάσεις, με τον Μπόγιοβιτς και τον Κουτσιανικούλη, που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και θα διαχειριζόμασταν μετά διαφορετικά το παιχνίδι. Σίγουρα όμως η κόντρα επίθεση και ο τρόπος με τον οποίο αμυνόταν ο Κισσαμικός ήταν υποδειγματικός. Προσπαθήσαμε με διάφορους τρόπους και ειδικά με τις αλλαγές που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο βοηθήσαμε πολύ την ομάδα στην οργάνωση, βγάλαμε αρκετές φάσεις από τα άκρα, δημιουργήσαμε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Μαρουκάκη σε εξ επαφής κεφαλιά που έκανε απίστευτη απόκρουση ο γκολκίπερ και βέβαια η πίεση αυτή φέρνει τέτοιες φάσεις, φέρνει πέναλτι. Μεγάλη απόκρουση του Ξενοδόχοβ σε ένα τετ-α-τετ στο δεύτερο ημίχρονο, που αν έμπαινε θα ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Παρόλα αυτά κερδίσαμε, πήραμε πολύτιμους βαθμούς και βλέπουμε το ματς του Σαββάτου ως το ντέρμπι των ντέρμπι.

Να δώσω πάλι συγχαρητήρια στον συνάδελφο κόουτς και στην ομάδα του. Πραγματικά σήμερα με εντυπωσίασε ο τρόπος παιχνιδιού τους, η οργάνωση, η πειθαρχία τους και πόσο αποφασισμένοι μπήκαν στο παιχνίδι αυτό. Ενδεχομένως τους “φτιάχνει” η φανέλα μας και – φυσικά – το γήπεδο είναι ένας λόγος παραπάνω. Έχει δείξει βέβαια και μέσα στο πρωτάθλημα το πόσο δύσκολη ομάδα είναι. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας, στον κόσμο, στον ιδιοκτήτη μας, στον πρόεδρό μας και προχωράμε».

Για το τι του αρέσει και τι τον προβληματίζει στο διάστημα της παρουσίας του στη Λάρισα: «Μου αρέσει ότι δεν παρατάει ποτέ το παιχνίδι και αυτό είναι το στίγμα της ΑΕΛ. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η επιθετική ανάπτυξη δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα. Αλλά όπως είπε ο συνάδελφος όταν κάνεις πρωταθλητισμό υπάρχει ιδιαίτερο βάρος και αυτά τα παιδιά τώρα αρχίζουν και συνηθίζουν αυτή την κατάσταση. Σίγουρα υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες για να παίξουμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο. Θέλω να πιστεύω σε λίγο καιρό ακόμα η ομάδα θα μπορέσει προς το τέλος να ευχαριστηθούν όλοι και θέαμα και αποτέλεσμα και κυρίως για όλους εμάς μας ενδιαφέρει η άνοδος. Αυτό θα είναι λοιπόν με οποιοδήποτε κόστος».

Για το αν τον ικανοποίησε το παιχνίδι με τους δύο επιθετικούς: «Αν πάμε σε ατομική απόδοση δεν θέλω να πω. Η Λάρισα θα παίζει με δύο σέντερ-φορ, έχει αυτά τα σέντερ-φορ κι αφού θέλει να πάρει το πρωτάθλημα θα παίζει με δύο σέντερ-φορ. Το αν τα σέντερ-φορ είναι μπρος-πίσω, δηλαδή με ελεύθερο σέντερ-φορ σε 4-4-1-1 ή 4-4-2 που χρησιμοποιήσαμε στο τέλος για να βγούμε από τα άκρα, για να βγάλουμε φάσεις όπως το εξ επαφής του Μαρουκάκη, έτσι πρέπει να πάμε. Και βλέπετε εδώ ότι υπάρχουν ομάδες που με το που χάνουν την μπάλα είναι πραγματικά για σεμινάριο η αμυντική συμπεριφορά του αντιπάλου στο τρανζίσιον, πόσο γρήγορα συγκεντρώνονται και πόσο μετά μαρκάρουνε. Δηλαδή προκαλεί η Λάρισα αυτή την ανησυχία στον αντίπαλο. Άρα εμείς συνεχίζουμε. Έχουμε δύο πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, ανεξάρτητα αν βρίσκονται ή δεν βρίσκονται σε καλή μέρα. Το θέμα είναι ότι έχουμε τους κορυφαίους σέντερ-φορ στην κατηγορία και με αυτούς θα πορευτούμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook