Αυτός είναι το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 2016 στο Ρέθυμνο:

  • Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου από το πρωί της 24ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2016.

  • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, κατά τις βραδινές ώρες της  24ης και 25ης Μαρτίου 2016.

  • Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση λιμένων και ελλιμενισμένων πλοίων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ώρα 09:00  

Ομιλίες - εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία  της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σημασία της γιορτής.

Ώρα 11:30 Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Επιμνημόσυνη Δέηση

Ομιλία από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου κ. Κοντογιάννη Ευστάθιο.

Στέψη του Ηρώου του Αγνώστου Στρατιώτη από μαθητές - μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπους, Ελληνίδες Οδηγούς με τη φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων και συντονισμό της υπεύθυνης για αθλητικά θέματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ν. Ρεθύμνου, κας Μαρίας Παλάση και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ώρα 07:00

Όρθρος-Πανηγυρική Λειτουργία στον εορτάζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό της Κυρίας των Αγγέλων, κατά την οποία θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Ευγένιος.

Ώρα 08:00

Επίσημη έπαρση της σημαίας από άγημα απόδοσης τιμών του 547 Α/Μ.Τ.Π. στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ώρα 11:00

Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, κατά την οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Ευγένιος.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη Φιλόλογο του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Κρήτης κα. Μαίρη Γουργολίτσα.

Ώρα 11:30

Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο χώρο του Ηρώου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Απόδοση τιμών από Άγημα του 547 Α/Μ.Τ.Π. και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου.

Ώρα 11:35 Επιμνημόσυνη Δέηση

Ώρα 11:40 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

΄Ωρα 11:55

Μετάβαση Επισήμων και Αρχών στο χώρο παρακολούθησης της παρέλασης στο χώρο της πλατείας Δημοκρατίας (έναντι Δημαρχείου).

Ώρα 12:00

Παρέλαση στη Λεωφόρο Κουντουριώτη  των τμημάτων Πολιτιστικών φορέων, Συλλόγων, Μαθητών, Σπουδαστών, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συμμετοχή της Μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου.

Ώρα 18:00

Επίσημη υποστολή της σημαίας της πόλης.

Τελετάρχης των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου ορίζεται ο κ. Σταύρος Παλτατσίδης, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.